2020. július 08., szerda
Ellák

Egyéb X.kerület

Ronaldinhót hozza nekünk a Mikulás

Vége a hónapok óta tartó találgatásnak, Ronaldinho lesz a 3. Teqball világbajnokság sztárvendége a Hungexpón.

A brazil legenda három éve is találkozott a magyar szurkolókkal (Fotók: Lokál)

A Barcelona egykori legendás labdarúgójáról a napokban röppent fel a hír, jövő tavasszal, egy búcsúmeccs erejéig visszatér a Camp Nouba. Ám előtte Budapestre látogat, mégpedig a december 6-8-án rendezendő, harmadik Teqball világbajnokság sztárvendégeként. A budapesti világbajnokságon a magyar közönség több alkalommal is személyesen találkozhat a legendás játékossal, s akár azt is megkérdezheti tőle: tényleg előfordul, hogy 6 órát teqballozik naponta a barátaival?


A magyar fejlesztésű játék nagykövete

Ronaldinho Gaúcho régóta nagykövete a labdarúgást és az asztaliteniszt ötvöző magyar fejlesztésű sportágnak. A brazil cselkirály azonban nem csak a reklámokban, de a civil életben is nagy rajongója a sportágnak. Olyannyira, hogy a brazil szövetség megalapításában is főszerepet vállalt.

– Amikor otthon vagyok, minden nap teqballozom. Ma Brazíliában már szinte mindenki játssza ezt a játékot, még a strandokban is – nyilatkozta nemrégiben a CNN-nek Ronaldinho, aki számára egészen apró gyermekkora óta a labdázás teszi ki mindennapjai nagy részét. A labda még ma is ugyanaz, csak a zöld gyepet cserélte az ikon a hajlított asztalra.

Még mindig jó barátságban van a labdával

Ronaldinhón kívül több futballsztár otthonának is elengedhetetlen kelléke lett a Teqball-asztal, ahogy az Ajax, az Arsenal, a Chelsea, a PSG vagy a Real Madrid öltözőjének is állandó bemelegítő eszközévé vált – tájékoztatott a szövetség.

Kapcsolódó Cikkek