EUR: 355,19 Ft
CHF: 331,82 Ft
2020. július 14., kedd
Örs, Stella

Belföld

Saját zsebeit tömi a gátlástalan ellenzék

Alig telt el pár hét az önkormányzati választások óta, máris látni mi történik, ha a balliberális ellenzék kerül hatalomra. Az új irányt először Karácsony Gergely főpolgármester mutatta meg, aki a korábbi fővárosi vezetéssel szemben három helyett öt alpolgármesterre tart igényt, és fizetésüket is megemelte – számol be az Origo.

Még egy hónap sem telt el az október 13-i önkormányzati választások óta, máris szemmel látható, hogy az ellenzék közpénzhez való hozzáállása mit sem változott az évek alatt. A családtagok helyzetbe hozása, új pozíciók létrehozása és haverok kistafírozása is a régi időket eleveníti fel. A múltidézést Karácsony Gergely idézte elő legelőször, aki Tarlós Istvánnal ellentétben három helyett öt alpolgármesterre tart igényt, akiknek fizetését megemelte, és illetményüket is maximalizálta, ezzel a teljes önkormányzati ciklust tekintve máris 200 millió forint többlettel terhelte meg a fővárosi költségvetést. Remek ötletül szolgálva ezzel Erzsébetváros új polgármesterének, a bukott EP-képviselőnek, Niedermüller Péternek, aki szintén megduplázta alpolgármesterei számát, amivel a teljes ciklust tekintve csak az alpolgármesterekre 233 937 600 forintot fordít a kerület – írja a lap.


Mint korábban arról a Lokál is beszámolt, a Mandiner készített egy kis lexikont, amiből megtudható, kikből is áll Karácsony Gergely politikai „holtakból” összerakott serege.

A hatalomváltásokat Magyarországon szimbolikusan a telefonkönyvek lecserélésével szokták érzékeltetni. Most kivételes eset van, újra elő lehet szedni egy tizenöt évvel ezelőtti, fővárosi balliberális Szaknévsort. A Mandiner megtette ezt. Céljuk az volt, hogy akár egy 2004-ben még boldog gyermekkorát élő fiatal is láthassa, Karácsony Gergelyék hogyan teleportálták vissza a fővárost a 2000-es évekbe.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek