EUR: 329,47 Ft
CHF: 300,73 Ft
2019. december 16., hétfő
Etelka, Aletta

Külföld

Salvinivel erősödhet az Európai Néppárt

Furcsa szövetségről, az Európai Néppárt és az olasz Liga lehetséges együttműködéséről cikkezett az európai sajtó. A Matteo Salvinivel való összefogást Orbán Viktor a májusi európai parlamenti választások előtt sürgette, akkor az ötlet süket fülekre talált a pártcsalád részéről – írja a Magyar Nemzet.

A Corriere della Sera hírei szerint Matteo Salvini pártja, a bevándorlásellenes Liga és az Európai Néppárt (EPP) egyre közelednek egymáshoz. Az olasz lap szerint a párton belül ráébredtek arra, hogy népszerűségük nemcsak olasz berkekben fontos, hanem az EU-n belül is.


Az olasz lap szerint a néppárt vezetése ugyanakkor felmérte azt is, hogy a mostaninál sokkal erősebb olaszországi tagpárttal kellene rendelkezniük: a Silvio Berlusconi-féle Hajrá, Olaszország! mindössze hat politikussal képviselteti magát az EPP európai parlamenti frakciójában. A Salvini-féle Ligának ezzel szemben 28 képviselője ül az uniós parlamentben – olvasható a Magyar Nemzetben.

A néppárt hamarosan leköszönő elnöke a lap szerint megüzente Salvininek: az ügyben mindenképp a Ligának kell megtennie az első lépést.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Nap képe: Vízi Mikulás

  Nap képe: Vízi Mikulás

  Érthetően hatalmas érdeklődéssel várták a látogatók a berlini Sea Life akváriumában megjelenő Mikulást és angyalkáját, akik a hagyományoknak megfelelően ebben az évben is lemerültek a víztartályban élő állatokhoz.

 • Győzött a jobboldal, jöhet a brexit

  Győzött a jobboldal, jöhet a brexit

  A várakozásoknál jóval nagyobb, több mint három évtizede példátlan mértékű győzelmet aratott a kormányzó brit Konzervatív Párt a csütörtöki előrehozott parlamenti választáson.

 • Orbán Viktor: Sikert értünk el

  Orbán Viktor: Sikert értünk el

  Az Európai Unió tagországainak vezetői megállapodásra jutottak annak érdekében, hogy Európa 2050-re karbonsemlegessé váljon – közölte Charles Michel, az Európai Tanács elnöke Brüsszelben.