EUR: 329,47 Ft
CHF: 300,73 Ft
2019. december 13., péntek
Luca, Otília

Külföld

Salvinivel erősödhet az Európai Néppárt

Furcsa szövetségről, az Európai Néppárt és az olasz Liga lehetséges együttműködéséről cikkezett az európai sajtó. A Matteo Salvinivel való összefogást Orbán Viktor a májusi európai parlamenti választások előtt sürgette, akkor az ötlet süket fülekre talált a pártcsalád részéről – írja a Magyar Nemzet.

A Corriere della Sera hírei szerint Matteo Salvini pártja, a bevándorlásellenes Liga és az Európai Néppárt (EPP) egyre közelednek egymáshoz. Az olasz lap szerint a párton belül ráébredtek arra, hogy népszerűségük nemcsak olasz berkekben fontos, hanem az EU-n belül is.


Az olasz lap szerint a néppárt vezetése ugyanakkor felmérte azt is, hogy a mostaninál sokkal erősebb olaszországi tagpárttal kellene rendelkezniük: a Silvio Berlusconi-féle Hajrá, Olaszország! mindössze hat politikussal képviselteti magát az EPP európai parlamenti frakciójában. A Salvini-féle Ligának ezzel szemben 28 képviselője ül az uniós parlamentben – olvasható a Magyar Nemzetben.

A néppárt hamarosan leköszönő elnöke a lap szerint megüzente Salvininek: az ügyben mindenképp a Ligának kell megtennie az első lépést.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Sok kérdésben szövetséges Magyarország és Horvátország

    Sok kérdésben szövetséges Magyarország és Horvátország

    Magyarország és Horvátország sok stratégiai kérdésben szövetséges, sok fontos kihívást szinte azonosan ítél meg, jelentős kérdésekben egymásra vannak utalva és gazdasági együttműködésük is szoros – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

  • Íme Soros szervezeteinek legújabb akciója

    Íme Soros szervezeteinek legújabb akciója

    A napokban hívta fel egy amerikai internetes oldalon a magyar felmenőkkel rendelkező Ernest Istook újságíró arra a figyelmet, hogy Magyarországgal szemben a deep state, tehát a hálózati jelleggel működő duális háttérhatalom aktivizálódott az elmúlt időszakban. Ennek kapcsán a szerző felhívja arra a figyelmet, hogy Soros György hálózata egy politikai nyomásgyakorló csoportot hívott életre 2018 tavaszán Transatlantic Democracy Working Group (TDWG) néven, amely egyfajta munkacsoportként működik, és az Egyesült Államok volt kormánytisztviselői, nemzetbiztonsági és más illusztrisnak tekintett szakértők alkotják – írja a Századvég Alapítvány a közleményében.