EUR: 353,36 Ft
CHF: 332,33 Ft
2020. július 12., vasárnap
Dalma, Izabella

Külföld

Salvinivel erősödhet az Európai Néppárt

Furcsa szövetségről, az Európai Néppárt és az olasz Liga lehetséges együttműködéséről cikkezett az európai sajtó. A Matteo Salvinivel való összefogást Orbán Viktor a májusi európai parlamenti választások előtt sürgette, akkor az ötlet süket fülekre talált a pártcsalád részéről – írja a Magyar Nemzet.

A Corriere della Sera hírei szerint Matteo Salvini pártja, a bevándorlásellenes Liga és az Európai Néppárt (EPP) egyre közelednek egymáshoz. Az olasz lap szerint a párton belül ráébredtek arra, hogy népszerűségük nemcsak olasz berkekben fontos, hanem az EU-n belül is.


Az olasz lap szerint a néppárt vezetése ugyanakkor felmérte azt is, hogy a mostaninál sokkal erősebb olaszországi tagpárttal kellene rendelkezniük: a Silvio Berlusconi-féle Hajrá, Olaszország! mindössze hat politikussal képviselteti magát az EPP európai parlamenti frakciójában. A Salvini-féle Ligának ezzel szemben 28 képviselője ül az uniós parlamentben – olvasható a Magyar Nemzetben.

A néppárt hamarosan leköszönő elnöke a lap szerint megüzente Salvininek: az ügyben mindenképp a Ligának kell megtennie az első lépést.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Cápa ölt meg egy tizenéves fiút

    Cápa ölt meg egy tizenéves fiút

    Valószínűleg cápatámadásban halt meg egy tizenéves szörfös Ausztrália keleti partjainál, a közeli strandot lezárták – jelentette be a helyi rendőrség szombaton.

  • Megoldódott az orosz Gyatlov-rejtély!

    Lavina következtében veszítette életétét 1959-ben a Szverdlovszki területen az Igor Gyatlov vezette kilencfős turistacsoport – közölte szombaton sajtótájékoztatóján az Uráli Szövetségi Járás főügyész-helyettese, Andrej Kurjakov, végleges magyarázatot adva a köztudatba Gyatlov-rejtélyként bevonult esetre.