2020. július 05., vasárnap
Emese, Sarolta

Belföld

Segítenek leszokni a cigiről

Mindenki kaphat szakmai segítséget a dohányzásról való leszokáshoz, amiben az akarat a legfontosabb, ezért szakszerű segítséggel kell erősíteni és támogatni a magatartásváltást – jelentette ki Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár tegnap, a „Ne gyújts rá!” világnapon.

Ismertetése szerint az érintettek megkaphatják a segítséget az Országos Dohányzás Leszokás Támogatási Módszertani Központtól, valamint az egészségfejlesztési irodáktól is. A tüdőgyógyász végzettségű államtitkár kiemelte: fontos a gyerekkorban elkezdett prevenció, hogy tudatosítsuk: a cigarettázás károsítja a szervezetet, a dohányos életét 10–14 évvel rövidíti meg a szenvedélye.


Demjén Tibor, az Emberi Erőforrások Minisztériuma Dohányzás Fókuszpontjának vezetője szerint a magyar felnőttlakosság 27,5 százaléka dohányzik, 1,7 százalékuk alkalmanként, 25,8 százalékuk rendszeresen.

Horváth Ildikó a Kossuth rádióban arról is beszélt, hogy a kormány nem készül kórházbezárásokra, a célja az, hogy jobbá tegye a betegek és az egészségügyi dolgozók körülményeit. Emlékeztetett: Gyurcsány Ferenc kormánya 2006–2007-ben kórházakat zárt be, ötezer egészségügyi dolgozót bocsátott el, és elvett az orvosoktól egyhavi fizetést.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek