2019. december 10., kedd
Judit

Extra

Segíti a kormány a diabétesszel élő gyerekeket és szüleiket

Több új intézkedéssel is segíti a kormány az 1-es típusú diabétesszel élő gyerekeket és az őket gondozó szüleiket – jelentette be Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár.

Novák Katalin tegnap a diabétesz világnapján tartott sajtótájékoztatón beszélt az új intézkedésekről, melyekkel több család körülményeit javítják. Ezek között szerepel, hogy az 1-es típusú cukorbetegséggel élő gyerekek szülei is indokolt esetben jogosultak lesznek a gyermekek otthongondozási díjára (gyod), valamint több – az ellátáshoz szükséges – segédeszköz és a hozzájuk tartozó kiegészítők társadalombiztosítási támogatása is kedvezően változik. Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár felhívta a figyelmet a betegség megelőzésére és korai felismerésére is, hiszen a kezeletlen diabétesznek több súlyos szövődménye – akár vakság, végtagamputáció – is lehet. Mint mondta, Magyarországon 730 ezren cukorbetegek, azonban 500 ezerre teszik azok számát, akik még nincsenek tisztában betegségükkel.


Kapcsolódó Cikkek

  • Robbie Williams a legsikeresebbek között

    Robbie Williams a legsikeresebbek között

    Robbie Williams utolérte Elvis Presley-t, mint a brit albumeladási lista történetének legsikeresebb szólóelőadója, miután a közelmúltban megjelent karácsonyi lemezének köszönhetően a 13.

  • Senkinek nem kellettek a 20 milliós Rambo-kések

    Senkinek nem kellettek a 20 milliós Rambo-kések

    Elárverezték Andy Vajna féltve őrzött kincseit. A bevétel kicsivel több mint 88 millió forint, melynek egy részét a filmmogul özvegye, Vajna Tímea jótkékonysági célra ajánotta fel. A szivarfüstös Bentley és a Munkácsy-kép kelt el a legdárgábban, de rengeteg tárgyat jóval a kikiáltási ár fölött vittek el.