EUR: 352,69 Ft
CHF: 331,75 Ft
2020. július 11., szombat
Nóra, Lili

Belföld

Segítség a bántalmazott nőknek

November 25-e a nők elleni erőszak megszüntetésének nemzetközi napja. A magyar kormány elutasítja a bántalmazás minden formáját, és elkötelezett a nők elleni erőszak elleni küzdelemben. A legfontosabb a probléma mielőbbi jelzése és a segítségkérés, amelyben most már mobiltelefonos-applikáció is segít.

A nők elleni erőszak leggyakoribb formája a kapcsolati erőszak, melynek számos megnyilvánulási formája létezik a fizikai vagy szexuális bántalmazáson túl. A kapcsolati erőszak visszaszorításában kiemelten fontos a probléma mielőbbi jelzése és a segítségkérés: ingyenesen hívható Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálat (OKIT), a 06-80-20-55-20-as számon a nap 24 órájában.


Az idei évtől működő, Kapcsolj egyből! mobiltelefonos-applikáció térképes keresője megmutatja, melyik az a segítő intézmény, amelyik a bántalmazott számára a leghamarabb elérhető. Az applikáció gyorshívó pánikgombja azonnal az OKIT-hoz kapcsol, a szolgáltatást telefonról és a Kapcsolj egyből! weboldalról lehet letölteni.

A budapesti kríziskezelő ambulancia a +36-70-525-0536-os számon érhető el.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek