EUR: 353,05 Ft
CHF: 332,23 Ft
2020. július 04., szombat
Ulrik

Egyéb Érd

Segítség a hölgyeknek

Havonta egy alkalommal jönnek össze a női kör résztvevői Parkvárosi Közösségi Házban, ahol megbeszélhetik egymással a problémáikat, segítséget kérhetnek másoktól.

A női körben megbeszélhetjük másokkal a mindennapok nehézségeit (Fotó: illusztráció)

– Korábban számos alkalommal vettem részt női körökön, de a szervezőjük vidékre költözött, és sajnálatomra nem találkoztam a közelben hasonló lehetőséggel – mesél a kezdetekről az érdi események szervezője, Hudák Mira. – Ezeken a beszélgetéseken rendkívül tetszett az, hogy láthattam, egy-egy szituációt különböző korú, élethelyzetű nők mennyire különbözően élnek meg, és ezek megosztásával rávilágítottak addig számomra láthatatlan részletekre, mely nagy segítséget jelentett nekem. Jó volt megosztani a gondolataimat számomra ismeretlen és ennek okán velem szemben elfogulatlan nőkkel, és ha tanácsot nem is kaptam, már az a tudat sokat jelentett számomra, hogy nem vagyok egyedül a kérdésemmel. Nem csak bennem vannak kérdések, nem csak én vagyok bizonytalan, nem csak én félek. Erről meséltem a nyáron a barátnőmnek, aki lelkesedését fejezte ki, hiszen kisgyermekes anyukaként nagy igénye lenne egy ilyen programra, ahol – amellett hogy társaságban van – tapasztalatot cserélhetne más – akár 20-30 évvel idősebb – nőkkel, akár az anyává válás lelki folyamatairól. Ez, és az ehhez hasonló témák – bár egyre gyakrabban fordulnak elő – nem jellemzőek a hétköznapi csevejek során, ami érthető is, hiszen az ilyesmihez legtöbbünknek nyugodt körülményekre van szükség – teszi hozzá Hudák Mira.


Az érdi női kör szervezője aztán megismerkedett Ölvedi Rékával, az érdi anya-baba klub vezetőjével, aki megerősítette abban, hogy van igény az ilyen beszélgetésekre és társszervezője lett a kezdeményezésnek, melyhez a Parkvárosi Közösségi Ház biztosítja a helyszínt.

A résztvevők segítséget kérhetnek a gyerekneveléssel kapcsolatban is Fotó:THINKSTOCK

– Egy nyári séta közbeni beszélgetésből az alakult, hogy immár harmadik alkalommal tartottunk női kört Rékával a Parkvárosi Közösségi Házban, melyet egyelőre havi egy alkalommal, kedden rendezünk 10-től 12 óráig. Egyikünk sem szakértő, ugyanolyan nők vagyunk, mint bárki más. Mi lehetőséget, körülményt teremtünk az olyan kapcsolódásokra, melyek az egyének fejlődését, lelki egészségüket segíthetik – mondja Hudák Mira.


Kiemelte: ez jó lehetőség a generációk közötti szakadék elsimítására is, hiszen egymás megértése kevesebb ítéletet és bizonytalanságból, félelemből fakadó távolságtartást eredményezhet.

– Úgy gondolom, ez egy kölcsönös érdek. Ez az oka, amiért külön biztatom az idősebb generáció tagjait a részvételre. Örömömre, volt már rá példa, és nagyon jól sikerült.

Korhatár nélkül

Az összejövetelek témáinak kiválasztása részben közkívánatra az alkalmak végén, részben az alapján történik, amiről úgy érzik, hogy ideje beszélni róla. Az esemény ingyenes, de jelentkezéshez kötött annak érdekében, hogy limitálni tudják a résztvevők számát, hogy mindenkire elég idő jusson. Korhatár nincs, illetve akinek kisgyermeke van, hozhatja magával. A résztvevők vállalják, hogy a beszélgetésen elhangzott személyes információkat diszkréten kezelik.

 

Így lehet csatlakozni

Jelentkezni a [email protected]om e-mail-címen,
a helyszínen személyesen vagy telefonon, a (06-23) 746-118- as telefonszámon lehet. Az e-mail-címre várják az esetleges kérdéseket, javaslatokat is. 
A női körök aktuális alkalmai mindig megjelennek a Parkvárosi Közösségi Ház Facebook-oldalán és a hozzá kapcsolódó további online felületen hirdetik meg őket.

Kapcsolódó Cikkek