EUR: 353,05 Ft
CHF: 332,23 Ft
2020. július 05., vasárnap
Emese, Sarolta

Egyéb Győr

Segítsen, hogy szebb legyen a karácsony!

Idén 15. alkalommal kerül megrendezésre a MikulásGyár gyűjtőakció, amely Budapest mellett az ország több pontján, így Győrben is várja az adományozókat. A MikulásGyár célja a szociálisan rászorulók megajándékozása a decemberi, karácsonyi időszakban. A kezdeményezés évről évre rekordokat dönt.

Győrben is mindig rengeteg ajándék jön össze
Fotó: Marcali Gábor

A program ismertsége nem csak Budapesten számottevő, ezért az adománygyűjtést minél szélesebb körben kívánják lehetővé tenni a szervezők. Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata támogatja a kezdeményezést, így a polgármesteri hivatal munkatársai a szervezőkkel és a Magyar Vöröskereszt Győr-Moson-Sopron Megyei Szervezetével együttműködve gyűjtőpontot működtetnek.


MikulásGyár nyitvatartása

A Magyar Vöröskereszt aktivistái november 29. és december 21. között, hétköznapokon 8.00–15.30-ig a Győr, Kálvária utca 4–10. címen várják az adományozókat.

Fotó: Cser Dániel

– A győriek évről évre több nemes kezdeményezést visznek sikerre, és a MikulásGyár adománygyűjtő akciójához is minden alkalommal rengetegen csatlakoznak. A felajánlott ajándékokkal az idén is sok család ünnepét tehetjük szebbé – fogalmazott dr. Fekete Dávid, Győr alpolgármestere. Elmondta, az adománygyűjtésre a város központi részén elhelyezkedő épületet jelölték ki, amely könnyen megközelíthető, és a parkolás is megoldható. Az épület alkalmas az adományok lakosságtól történő közvetlen fogadására, a Magyar Posta által szállított csomagok átvételére.

Mire van a legnagyobb szükség?

Elsősorban tartós élelmiszert (tészta, konzerv, rizs, olaj, liszt, cukor stb.), tisztító- és tisztálkodószereket (mosószer, mosogatószer, fogkrém, szappan, tusfürdő stb.), jó minőségű, használható ruhát, játékot, könyveket várnak, de szívesen fogadnak minden mást is, ami használható, és magunk is örömmel fogadnánk, használnánk. Fontos, hogy pénzt semmilyen módon nem tudnak elfogadni.

A Mikulásgyár központjában gyűlnek az ajándékok
(Fotó: Keresztesi Balázs)

Az ajándékokat nem szükséges becsomagolni, azokat elég egy dobozban, szatyorban elhozni, a Magyar Vöröskereszt munkatársai a szortírozást követően gondoskodnak a csomagolásról. Az összegyűlt adományokat a Magyar Posta ingyenesen juttatja el a rászorulóknak.


Kapcsolódó Cikkek