EUR: 351,87 Ft
CHF: 330,26 Ft
2020. július 07., kedd
Apollónia

Egyéb Eger

Sikertörténet a Magyar Falu Program

Heves megyében 2,5 milliárd forintból valósulhatnak meg fejlesztések a kormány által útjára indított Magyar Falu Program forrásaiból, de a Magyar Közút Nonprofit Zrt. által elnyert támogatási összeggel együtt majd ötmilliárd forint érkezett, s érkezik a közeljövőben megyénk három választókerületébe – jelentette be dr. Juhász Attila Simon, a Heves Megyei Közgyűlés elnöke hétfőn a megyeházán tartott sajtótájékoztatóján. 

Magyarország kormánya eltökélt a magyar vidék fejlesztése és fejlődése mellett, ezért 2018-ban meghirdette a Magyar Falu Programot. A legutóbbi döntés értelmében a sikeresen pályázók önkormányzati utakat újíthatnak fel, járdákat építhetnek, temetőrekonstrukciót hajthatnak végre, de bővíthetik óvodáikat, sőt újakat is építhetnek, közterületek karbantartását célzó eszközöket szerezhetnek be, valamint orvosi szolgálati házakat építhetnek.


Dr. Juhász Attila Simon úgy fogalmazott: a programnak is köszönhetően Heves megye települései látványosan fejlődhetnek a közeljövőben. Hozzátette: a hazai forrásból megvalósuló Magyar Falu Program egy igen szerencsés konstrukció, hiszen azt követően, hogy a nyertesek kézhez veszik a támogatói okiratot, az elnyert összeg pár napon belül már rendelkezésére is áll, így az önkormányzatoknak nem szükséges saját erőből finanszírozni a pályázatot. 

A Heves Megyei Közgyűlés elnöke szólt arról is, hogy megyénk három választókerületében közel 2,5 milliárd forintot nyertek a települések. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. is jogosult volt arra, hogy pályázatot nyújtson be az általa üzemeltetett közúthálózat felújítására, így ezzel az összeggel kiegészülve közel ötmilliárd forint érkezett, érkezik Heves megyébe. 


Kisvárosi fejlesztés

Az elnök elmondta, hogy a Magyar Falu Program gőzerővel robog tovább, s a következő években a kisvárosi fejlesztési programban is lehet pályázatot benyújtani. Hangsúlyozta: a Heves Megyei Önkormányzat – gazdasági társaságain keresztül – a továbbiakban is segítséget nyújt a települési önkormányzatok számára, hogy a helyi fejlesztési tervek megvalósulhassanak.

A Magyar Falu Program Heves megyei nyertesei közül több település polgármestere is jelen volt a sajtótájékoztatón.

Magyar Balázs

Dr. Juhász Attila Simon bejelentette: ötmilliárd érkezik Heves megyébe a programnak köszönhetően
Fotó: Nemes Róbert

Kapcsolódó Cikkek

 • Mehetünk már szaunázni?

  Mehetünk már szaunázni?

  Az országszerte bevezetett enyhítéseknek köszönhetően sorra nyílnak a fürdők, beüzemelik a strandokon a termálmedencéket is és befűtötték a szaunákat.

 • Kupa vagy liga?

  Kupa vagy liga?

  Az Atomerőmű KSC Szekszárd jelezte az Európai Kosárlabda Szövetségnek, hogy a következő szezonban az Európa Kupa helyett az Euroligában szeretne indulni.

 • A polgárőrség ma a modern hazafiság jelképe

  A polgárőrség ma a modern hazafiság jelképe

  A polgárőrség ma a modern hazafiságot jelképezi Magyarországon – mondta Nyitrai Zsolt kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott szombaton Felsőtárkányban, a regionális polgárőr-napon.