2020. január 23., csütörtök
Rajmund, Zelma

Egyéb VII.kerület VIII.kerület IX.kerület X.kerület

Skótokat hozott az Omega

Két ötvenévesnél idősebb zenekar lépett színpadra a hétvégén a sportarénában: az Omega és a skót hard rock csapat, a Nazareth.

– Rajtunk kívül a Rolling Stones az egyetlen, amelyik ilyen régóta, 1962 óta folyamatosan zenél. Ők azonban egy stílust képviseltek mindig, mi pedig időről időre kísérleteztünk – foglalta össze sommásan az Omega együttes eddigi 57 évét.


A gyöngyhajú srác – Meki, vagyis Kóbor János (fotók: MTI)

Az Omegát minden koncertjére rengetegen kísérik


Pete Agnew az 51 éve zenélő Nazareth egyetlen még aktív alapító tagja

Az egyetemi klubokból induló csapat ma már többmilliós rajongói táborral bír világszerte, hiszen az elmúlt több mint öt és fél évtizedben számos országban adtak ki lemezeket és turnéztak. A szocialista Magyarország azon kevés együttesei közé tartoztak, amelyek a nyugati világban is sikerrel szerepelhettek, az Omega például komoly támogatói bázissal rendelkezik Németországban.

Mekiék barátai

Kóbor János (a művészvilágban Meki a beceneve) elárulta, nem csak a Nazarethtel ápolnak jó kapcsolatot, sok más világsztárral is barátságban vannak. Így például a szintén nagyon régóta, 1965 óta létező német Scorpionsszal, az 1974 óta zenélő svájci Krokusszal vagy az 1967 óta játszó amerikai Creedence Clearwater Revivallel.

Megszokhattuk, hogy Kóborék – különösen az évfordulók vagy egy-egy új album megjelenése apropóján – új ötletekkel állnak elő. Ezúttal egy régi ismerőst, a skót Nazareth együttest invitálták maguk elé a Papp László Budapest Sportaréna színpadára november 8-án.

Kapcsolódó Cikkek

 • Privát fürdőzés: Janiczak nem keveredik az ózdi polgárokkal

  Privát fürdőzés: Janiczak nem keveredik az ózdi polgárokkal

  A Fidesz meg fogja vizsgálni, hogy Janiczak Dávidnak, a Jobbik ózdi polgármesterének a “privát szórakozásai” mennyi pénzébe kerülnek a helyieknek – közölte Zsigmond Barna Pál, a kormánypárt országgyűlési képviselője budapesti sajtótájékoztatón.

 • Keresd a fényt!

  Keresd a fényt! címmel nyílt kiállítás Hager Ritta Kossuth-díjas textilművész, a Nemzet Művésze alkotásaiból.

 • Más nevet kaphat a Bessenyei-díj

  Más nevet kaphat a Bessenyei-díj

  Hódmezővásárhely – Dratsay Ákos fuvolaművész-zenetanár és Berei Erzsébet zongora-művésztanár kapta megosztva idén a hódmezővásárhelyi önkormányzat alapította Bessenyei Ferenc Művészeti Díjat.

 • Jól debütált a kanadai!

  Jól debütált a kanadai!

  Új vezetőedzővel feszültek neki a Brassó csapatának a Dunaújvárosi Acélbikák, és úgy tűnik, bevált a váltás: 7-5-re nyertek a hazaiak.