EUR: 351,97 Ft
CHF: 330,25 Ft
2020. július 07., kedd
Apollónia

Egyéb XXIII.kerület

Soroksár is részt kapott a Modern Gyárak Éjszakájából

A Modern Gyárak Éjszakája programsorozat a kapcsolat lehetőségét teremti meg a korszerű magyarországi ipar, az erős magyar vállalkozások és a magyar emberek között – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter múlt pénteken, a Modern Gyárak Éjszakája országos programsorozat megnyitóján. Soroksáron a  Knorr-Bremse Fékrendszer Kft. életébe lehetett bepillantást nyerni.

Öt csoportos vezetést tartottak

A gyárak bemutathatták magasan automatizált tevékenységeiket, az általuk kínált fejlődési és munkalehetőségeket a harmadik alkalommal megrendezett eseményen.


A soroksári gyár mindennapjaiból kaphattunk ízelítőt

– A modern technológiákat akkor lehet ugyanis elfogadtatni a leghatékonyabban a hazai vállalkozókkal, ha előnyeiről személyesen győződhetnek meg. A programsorozat révén a magyar családok is kézzelfogható közelségben tapasztalhatják meg, hogy városaikban példaértékű vállalatok, nemzetközileg is versenyképes ipari üzemek működnek. Egy modern gyárat meglátogató fiatal ötletet meríthet a szakmaválasztáshoz, a már jelenleg is dolgozók pedig kedvet kaphatnak egy új pálya kipróbálásához – mondta Palkovics László a megnyitón. A miniszter emlékeztetett: a magyar gazdaság 2010 óta Európa sereghajtói közül a kontinens legdinamikusabban fejlődő gazdaságai közé került.

Nem maradt megválaszolatlan kérdés

Kormányzati támogatás a vállalkozásoknak

Emlékeztetett: a magyar kormány ennek érdekében 2010 óta uniós társfinanszírozással több mint 1300 milliárd forint fejlesztési forrást tett elérhetővé a vállalkozások számára. A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap az elmúlt három évben hazai forrásból 100 milliárd forinttal támogatta a kis- és középvállalkozások innovációs tevékenységét. A Beszállító-fejlesztési Program 9 milliárd forint, az Építőipari Támogatási Program 28 milliárd forint keretösszeggel segítette a magyar cégeket, az Irinyi-tervből pedig 6 milliárd forint jutott a kis- és középvállalkozásokhoz.

A korszerű technológiákkal való megismerkedésre az Innovációs és Technológiai Minisztérium kezdeményezése, az országos lefedettségű Modern Gyárak Éjszakája programsorozat 19 megyében és Budapesten, összesen 73 helyszínen biztosított lehetőséget több mint hatezer látogató számára.


Folyamatos növekedés

A Modern Gyárak Éjszakája programsorozaton az első évben 25 gyár és 2 ezer ember, a második évben 36 gyár és 2800 ember vett részt, idén pedig 73 üzem és több mint 6500 ember.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek