EUR: 352,69 Ft
CHF: 331,81 Ft
2020. július 12., vasárnap
Dalma, Izabella

Belföld

Soros támadta a magyar jelöltet

Nyilvánvalóvá vált, hogy a bevándorláspárti milliárdos, Soros György személyesen áll a Várhelyi Olivér magyar biztos elleni támadások mögött – mondta Böröcz László, a Fidesz frakcióvezető-helyettese. A cél érdekében a milliárdos Angela Merkel segítségét szerette volna kérni, ám kudarcot vallott.

Böröcz László kormánypárti politikus szerint Soros György az általa finanszírozott szervezeteken, médiumokon keresztül próbál nyomást gyakorolni a döntéshozókra.


– Mindezt azért teszi, mert a magyar emberek nemet mondtak a bevándorlásra. Nyilvánvaló, hogy a tengeri útvonalakon kívül a Balkánon, a szárazföldön keresztül érkezik a legtöbb bevándorló az Európai Unió területére – mondta Böröcz. A fideszes politikus szerint ebben a helyzetben Soros György számára nem mindegy, hogy bevándorláspárti vagy bevándorlásellenes kormány által jelölt uniós biztos tárgyal a nyugat-balkáni országok vezetőivel az EU bővítéséről. A politikus megjegyezte, hogy ha a balkáni országok együttműködnek a bevándorlás megállításában, képesek teljesen lezárni a balkáni útvonalat.

Böröcz László a Fidesz nevében kérte a kormányt, hogy adjon tájékoztatást a nemzetbiztonsági bizottságban Soros György Magyarország ellen folytatott tevékenységéről.


Mint ismert, Soros Angela Merkelt próbálta elérni egy a szervezete által támogatott társaság vezetőjén keresztül. A célja az volt, hogy Várhelyi Olivér ne kapja meg az Európai Bizottság bővítési biztosi posztját. A Magyar Nemzet nemzetbiztonsági forrásból származó értesülései szerint a tőzsdespekuláns az általa is támogatott Német Külpolitikai Társaság (DGAP) elnökén, Daniela Schwarzeren keresztül akarta kérni Merkel segítségét, de végül kudarcot vallott.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek