EUR: 353,05 Ft
CHF: 332,23 Ft
2020. július 04., szombat
Ulrik

Egyéb Szolnok

Statikai problémák a Napsugár úti oviban

A Kertvárosi Óvodába járókat ideiglenesen máshol helyezték el, amíg tart a födémszerkezet felújítása. Ám az igazi megoldást egy új óvoda építése jelentené.

Az oviban dolgozó óvónők és munkatársak jelezték, hogy valami nem stimmel az épület tetőszerkezetével, majd a kiérkező szakemberek megerősítették véleményüket. A nagyjából 50 fős óvodát lakóházból alakították ki, amely az elmúlt években folyamatosan karbantartásra szorult.


A mostani munkálatok során vastag gerendák segítségével belülről támasztják meg a tetőszerkezetet, de a szakemberek dolga itt még nem ér véget, hiszen a felújítás végeztével folyamatosan ellenőrizni fogják az épület állapotát. Az óvodát a felújítás idejére ideiglenesen bezárták, az oda járó gyerekeket a Szapáry és a Hold úti óvodákban helyezték el.

Nem sokáig húzza

Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere az épület felújítása kapcsán elmondta, hogy a most zajló munkálatoknak köszönhetően még néhány évig használni tudják a gyerekek az ovit, de a körülbelül 70 éves épület már nem tud sokáig szolgálni.

– A megoldást egy új óvoda jelentené, ezért az elkövetkezendő hetekben utánajárunk, hogyan kaphatna a városrész egy teljesen új épületet, amely kiszolgálja a környék növekvő és fiatalodó lakosságának igényeit – mondta el a polgármester.

Molnár Judit

A Napsugár úti óvoda udvara, ahol az elmúlt években KRESZ park és kellemes környezet került kialakításra. Fotó: Lokál Extra.

Bencsik Zsolt, az Intézményszolgálat igazgatója mutatta meg Szalay Ferenc polgármesternek az épület hibáját, amelynek a legjobb megoldása egy új óvoda megépítése lenne. Fotó: Lokál Extra

Az óvoda megfáradt tetőszerkezete. Fotó: Lokál Extra

Kapcsolódó Cikkek