2020. július 14., kedd
Örs, Stella

Egyéb Szekszárd

Szakmai elismerést kapott a megyei könyvtár

A Tolna Megyei Illyés Gyula Könyvtár elnyerte a Minősített Könyvtár címet. Ez az elismerés az intézmény dolgozóinak ötéves munkáját értékeli, amellyel eredményesen szerepelhettek a 2019. évi Minősített Könyvtár cím és a Könyvtári Minőségi Díj elnyerésére kiírt pályázaton, tudtuk meg a könyvtárigazgatótól, Liebhauser Jánostól.

A magyar könyvtári szakmai hasonlóan más kulturális szakmákhoz, megpróbálja érvényesíteni a minőségi munkára való törekvést Illusztráció: Nagy Nándor

– A magyar könyvtári szakma hasonlóan más kulturális szakmákhoz, megpróbálja érvényesíteni a minőségi munkára való törekvést. A könyvtárakra adaptálva az a fajta európai keretrendszer, amely az önértékelés lehetőségét megteremti, nagy segítséget jelentett a munkánkban. A teljes körű minőségirányítási rendszer kiépítése hosszú távú feladat volt, amelynek betetőzése a kapott elismerés. Ez azt is jelenti, hogy öt év után újra megnyílik majd a lehetőség, hogy pályázzunk erre az elismerő címre – tájékoztatott az intézményvezető.


Kapcsolódó Cikkek