2020. július 04., szombat
Ulrik

Egyéb Székesfehérvár

Szent Márton-napot tartottak

A csapat főzte, majd fújta is a kását… Fotó: ÖKK

Ezt jól kifőzték! Ilyen volt a ludaskása Fotó: ÖKK


Márton-napi hagyományokat felelevenítő színes műsorral, illatos ludaskásával várták a fehérváriakat a Szent László Teremben. A Fehérvári Polgárok Egyesülete által szervezett eseményen a Felsővárosi Általános Iskola ötödikesei adtak látványos műsort, majd Brückner Ákos Előd atya tartott előadást Szent Márton életéről. A program zárásaként ludaskását és újbort kínáltak a résztvevőknek, gondoskodva arról, hogy senki ne éhezzék a következő évben. A Márton-naphoz kapcsolódó népszokásokat, hagyományokat a Felsővárosi Általános Iskola diákjai elevenítették fel. A német nemzetiségi képzést folytató intézmény 5. a osztályosai két nyelven, németül és magyarul mutatták be Szent Márton életét. Az illatos, ízes ludaskását és a mellé kínált újbort Fazekas Egon és Tokodi Tünde népzenei műsorát követően kóstolhatták meg a résztvevők.

Kapcsolódó Cikkek

  • Kupa vagy liga?

    Kupa vagy liga?

    Az Atomerőmű KSC Szekszárd jelezte az Európai Kosárlabda Szövetségnek, hogy a következő szezonban az Európa Kupa helyett az Euroligában szeretne indulni.

  • Mehetünk már szaunázni?

    Mehetünk már szaunázni?

    Az országszerte bevezetett enyhítéseknek köszönhetően sorra nyílnak a fürdők, beüzemelik a strandokon a termálmedencéket is és befűtötték a szaunákat.