2020. július 10., péntek
Amália

Egyéb IX.kerület

Szergej Kuznyecov: A gyerekeim is a Fradiban fociznak majd

A Ferencváros labdarúgócsapatának egyik legjobb légiósa volt a 90-es években az a Szergej Kuznyecov, akinek a fia a zöld-fehér csapatban nevelkedett. A ma már edzőként dolgozó ifjabb Kuznyecov legutóbb a Szpartak Moszkva edzője volt, most viszont végleg Budapestre költözött.

Ifjabb Kuznyecov legutóbb a Szpartak Moszkvánál edzősködött (Fotó. Szparatk Moszkva)

A Ferencvárosban nevelkedő Kuznyecov elmondta, hogy édesapja és a húga is Budapesten él, ő magyar állampolgár, és azt szeretné, hogy a gyerekei is megtanulják a magyar nyelvet. Sőt a kicsiket természetesen a Ferencvárosba akarja vinni futballozni.
– Természetes, hogy a Fradiba szeretném őket elvinni, mert más választásuk nem nagyon van. Az „öreg” Kuznyecov ott játszott, én is Fradi-nevelés vagyok – remélem, a gyerekek is folytatják a mi utunkat. A Szpartakban játszott mind a két gyerek, nekik is most lett vége a bajnokságnak, az akadémiai csapattal legyőzték és megelőzték a CSZKA Moszkvát.


Érdekesség, hogy a Fradi moszkvai Európa-liga-meccsén – ahol a zöld-fehérek 1-0-ra nyerni tudtak – Kuznyecov az orosz tévéközvetítés szakértője volt.
– Kétszeresen is boldog voltam, hiszen egyrészt a rivális vereséget szenvedett, másrészt a Fradi idegenben nyert. Sok éve vártak már a szurkolók erre a pillanatra, hogy a Fradi európai kupameccset nyerjen a csoportkörben.

Kuznyecov Szergej úgy véli, fiatal kora ellenére már sokat látott edzőként.
– Az a másfél év, amit az Arszenalban és a Szpartakban töltöttünk, nagyon sokat hozott. Én voltam a vezetőedző egyetlen segítője, aki a pályamunkával, az ellenfél elemzésével foglalkozott, én feleltem a szögletekért, a szabadrúgásokért, szóval elég sok munkám volt. S persze amikor benne vagy a munkában, gyorsabban haladsz a tanulással, és a rutin is jön.


NB I-es kispad is érdekelné
A szakembert most minden kihívás érdekelné, akár egy magyarországi is.
– Minden új munka mindig egy új kihívás, és minden új kihívásra maximálisan fel kell készülni. Ha lesz egy ilyen kihívás, mint az NB I, akkor azt is meg lehet nézni, meg lehet beszélni. Remélem, hogy azzal a tapasztalattal, amit szereztem, a magyar futballnak is hasznára tudok majd lenni.

 

 

Minden 1991-ben kezdődött

Idősebb Szergej Kuznyecov

Idősebb Szergej Kuznyecov 1991-ben került a Ferencvároshoz, ahol összesen 83 meccset játszott, s ezeken 9 gólt szerzett. Fia, ifjabb Kuznyecov Szergej a zöld-fehéreknél tanulta meg a futball alapjait, de apjával ellentétben csatárként szerepelt. Bár a felnőttek között kevés időt töltött az FTC-ben – összesen 4 bajnoki és 5 barátságos mérkőzésen lépett pályára – ma is azt vallja, hogy a vérében van a klub iránti szeretet.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ezerrel pörög a nyár

    Ezerrel pörög a nyár

    A legtöbb kulturális központ és művelődési ház újranyitott és azon dolgozik gőzerővel, hogy minél hamarabb pótolhassa az elmaradt programokat és még színesebb kínálattal szolgálhassa ki a látogatókat.

  • Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Július 15-ig meghosszabbították a jelentkezést a Virágos Magyarország elnevezésű versenyre. Ebben az évben a megszokottól eltérően nem települések és önkormányzatok, hanem magánszemélyek pályázatait várják „Legvirágosabb balkon” és „Legvirágosabb előkert” kategóriákban.