EUR: 353,48 Ft
CHF: 332,91 Ft
2020. július 09., csütörtök
Lukrécia

Sport

Szöul Kupa: Oroszország-Magyarország végeredmény 29:25

Akik a magyar női kézilabda válogatott mérkőzését követni szeretnék, csalódniuk kell. Az az érzése az embernek, mintha inkább Észak-Koreában játszanának a lányok, ha a közvetítésre gondolunk. Bár a dél-koreaiak készítettek egy applikációt az online közvetítéshez, az nagyrészt itthon nem működött.

Szöul Kupa: a félidőben 15:12-re vezetnek az oroszok

A mérkőzés egy sima 5:0-ás orosz etappal kezdődött, majd  Schatzl Nadine lőtte az első két magyar gólt a meccsen a 6. és 9. percben. Ezután feljöttünk szép lassan egész 12:11-ig. Majd az orosz válogatott ismét elment 15:12-re a félidő végére.


Az első félidőben Kovács Anna 7 kísérletből 3 gólt lőtt. Bíró Blanka kezdett a kapuban, majd Triffát is beállította Kim Rasmussen szövetségi kapitány. Szinte mindenki pályára lépett már az első félidőben. Vámos Petra 19 évesen debütált a válogatottban. Tomori Zsuzsa két kísérletből mindkétszer sikeres volt. Kovacsics Anikó három próbálkozásából  egy gólt lőtt.

Aki mindenképp nézni szeretné a magyar csapat mérkőzéseit Szöulban a következő linken sikerülhet: http://jtbc3foxsports.joins.com/onair/?fbclid=IwAR2izVAd4WEGB0WV33p_m_AKVkFJmIfP-nuGBYAcgaAboYOIGNX_Nn2VTAM


A második félidő rögtön két orosz góllal kezdődött, (17:12), ekkor két perc játék után Kim Rasmussen azonnal időt kért.

Második félidő második perc. 17:12-es orosz vezetésnél a magyar kapitány időt kért.

A második félidő 13. percében 21:16-ra vezetett az orosz válogatott. Ekkor Szabó Laura volt hétméteresből eredményes, miután Lukács Vicát szabálytalanul állították meg. De az ellenfél is lőtte sorban a gólokat, egy ide, egy oda. Így a 17. percben 24:20-ra vezetett Ambros Martin csapata, a piros mezes oroszok. 26:21-nél hét perccel a meccs vége előtt Martin kért időt, miután Schatzl Nadine gólt lőtt.

Schatzl Nadine gólja 8 perccel a mérkőzés vége előtt a 21. magyar gól volt

Második félidő utolsó magyar gólját Szabó Laura lőtte hétméteresből. Majd még egy támadásunk volt, amit elhibáztunk. Végeredmény: 29:25

Oroszország – Magyarország végeredmény 29-25

 

 

Felkészülés a VB-re

Mint arról beszámoltunk, a magyar női kézilabdaválogatott a Japánban megrendezésre kerülő világbajnokság előtt felkészülési tornán vesz részt Szöulban, ahol az oroszok mellett Korea és Szerbia az ellenfele.

November 30-án már Japánban, Kazahsztán ellen lépnek pályára, élesben Rasmussen lányai.

Kapcsolódó Cikkek