2020. július 13., hétfő
Jenő

Külföld

Támogatta a magyar jelöltet az EP jogi bizottsága

Nem állapított meg összeférhetetlenséget az új magyar biztosjelölt, Várhelyi Olivér esetében az Európai Parlament jogi szakbizottsága, így folytatódhat a jóváhagyási folyamat a képviselő-testületben – közölte Szájer József, a bizottság fideszes tagja.

Ismertetése szerint Várhelyi esetében vita nélkül, egyhangúlag döntöttek a jóváhagyásról. A következő lépés a magyar jelölt meghallgatása lesz csütörtökön a nekik szánt tárcákkal foglalkozó EP-bizottságokban, itt bizonyítaniuk kell a rátermettségüket és szakmai felkészültségüket. Várhelyi Olivér mellett a francia Thierry Breton, és a román Adina Valean is tovább jutott.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Cápa ölt meg egy tizenéves fiút

    Cápa ölt meg egy tizenéves fiút

    Valószínűleg cápatámadásban halt meg egy tizenéves szörfös Ausztrália keleti partjainál, a közeli strandot lezárták – jelentette be a helyi rendőrség szombaton.

  • Megoldódott az orosz Gyatlov-rejtély!

    Lavina következtében veszítette életétét 1959-ben a Szverdlovszki területen az Igor Gyatlov vezette kilencfős turistacsoport – közölte szombaton sajtótájékoztatóján az Uráli Szövetségi Járás főügyész-helyettese, Andrej Kurjakov, végleges magyarázatot adva a köztudatba Gyatlov-rejtélyként bevonult esetre.