2019. december 16., hétfő
Etelka, Aletta

Külföld

Támogatta a magyar jelöltet az EP jogi bizottsága

Nem állapított meg összeférhetetlenséget az új magyar biztosjelölt, Várhelyi Olivér esetében az Európai Parlament jogi szakbizottsága, így folytatódhat a jóváhagyási folyamat a képviselő-testületben – közölte Szájer József, a bizottság fideszes tagja.

Ismertetése szerint Várhelyi esetében vita nélkül, egyhangúlag döntöttek a jóváhagyásról. A következő lépés a magyar jelölt meghallgatása lesz csütörtökön a nekik szánt tárcákkal foglalkozó EP-bizottságokban, itt bizonyítaniuk kell a rátermettségüket és szakmai felkészültségüket. Várhelyi Olivér mellett a francia Thierry Breton, és a román Adina Valean is tovább jutott.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Nap képe: Vízi Mikulás

  Nap képe: Vízi Mikulás

  Érthetően hatalmas érdeklődéssel várták a látogatók a berlini Sea Life akváriumában megjelenő Mikulást és angyalkáját, akik a hagyományoknak megfelelően ebben az évben is lemerültek a víztartályban élő állatokhoz.

 • Győzött a jobboldal, jöhet a brexit

  Győzött a jobboldal, jöhet a brexit

  A várakozásoknál jóval nagyobb, több mint három évtizede példátlan mértékű győzelmet aratott a kormányzó brit Konzervatív Párt a csütörtöki előrehozott parlamenti választáson.

 • Orbán Viktor: Sikert értünk el

  Orbán Viktor: Sikert értünk el

  Az Európai Unió tagországainak vezetői megállapodásra jutottak annak érdekében, hogy Európa 2050-re karbonsemlegessé váljon – közölte Charles Michel, az Európai Tanács elnöke Brüsszelben.