2020. július 13., hétfő
Jenő

Sport

Temesvári: Babos sikere nagyon kell a magyar sportnak

Temesvári Andrea is nyert nagy tornát

A párosban szintén Grand Slam-győztes Temesvári Andrea szakkommentátorként élte át Babos Tímea újabb győzelmét.
–  Fantasztikus érzés volt ezt végigélni vele, úgy, hogy ő a pályán volt, mi pedig kint szurkoltunk neki. Mladenovic úgy fogalmazott a díjátadó beszédében, hogy Timivel összhangban voltak, és a nagyon fontos pillanatokban tudtak nagyon jól játszani. Amikor az egyikük egy picit lejjebb volt, akkor a másik nagyon jól ráérzett, és tudta húzni magával. Ezért is alkottak és alkotnak fantasztikus párt.
Mint az egykori teniszező elmondta, egy ilyen siker a magyar teniszsport számára is hatalmas eredmény.
– Ez nagyon-nagyon kell a magyar sportnak, hogy minél többen merítsenek belőle. És ahogy mondani szokta Timi, neki is sikerült Sopronból, természetesen a család, az apukája, a szponzorok, a mecénások és az edzők segítségével, de amihez kellett az ő akaratereje és a sok lemondás is, amivel az járt. Ez egyéni sport – persze most párosban nyert –, de látszik, hogy nagyon szeret csapatban dolgozni. Ezzel példát mutat, és nagyon sok teniszezőnek lehet most a példaképe Timi Magyarországon, és kellenek is ezek az eredmények.

Egymás után háromszor


Babos Tímea párosban világelső teniszezőnő, immár háromszoros világbajnok és kétszeres Grand Slam-győztes, háromszoros junior Grand Slam-győztes és ifjúsági olimpiai bronzérmes, kétszeres olimpikon.

Egymás után háromszor, 2017-ben, 2018-ban és 2019-ben nyerte meg a világbajnokságot, Kristina Mladenoviccsal az oldalán első lett a 2018-as Australian Open női páros versenyén, és 33 évvel Temesvári Andrea győzelme után a 2019-es Roland Garroson is megszerezte a trófeát.

Kapcsolódó Cikkek