EUR: 353,05 Ft
CHF: 332,23 Ft
2020. július 04., szombat
Ulrik

Egyéb XI.kerület

Teret kapott a közösség az integrált és kreatív együttléthez

 

 

Budán, az Albert utca 3. szám alatt létrehozott Szeglet Közösségi Tér és műhelyközpont különlegessége, hogy egyedi startup műhelyeket is működtet. A  Salva Vita Alapítvány által megálmodott, és a The Velux Foundations által támogatott rendezvényház megváltozott munkaképességű, fogyatékos emberek számára is munkalehetőséget teremt.

– Miután megnyertük a Velux pályázatát, elkezdtük keresni az ingatlant, ami elég nagy ahhoz, hogy befogadja a műhelyeket, a kávézót, a rendezvénytermet, sőt akadálymentesíthető is, jól megközelíthető tömegközlekedéssel, parkolni is lehet a környékén, de árban is elérhető számunkra – mesélte Czoboly Nóra. A Salva Vita Alapítvány által működtetett Szeglet projektvezetője hozzátette, hosszas keresgélés után bukkantak rá a sok éve már Csipkerózsika álmát alvó, bozóttal benőtt egykori patika épületre.


– A valaha elegáns gyógyszertár lassan lepusztult, beázott, szomorú látványt nyújtott, mi mégis első látásra beleszerettünk, és ide képzeltük el ennek az álomnak a megvalósítását. Sikerült! Hatalmas köszönet érte mindenkinek, aki ebben részt vett!

Csapatépítés

A közösségi tér felhasználása és kialakítása igen sokrétű: kávézóként, rendezvényhelyszínként is tud működni, sőt akár vállalati programok remek platformja lehet, hiszen olyan startup műhelyek gyűjtőhelye, melyek akár egy-egy közösségi csapatépítésnek vagy éppen közösségi élménynek is lehetnek színterei.

 

Öt műhely

A Szeglet összesen öt feltörekvő vállalkozásnak ad otthont: Itt kap helyet a tunki-tunki vegán főzőműhely, Vörös Nikolett nevével fémjelzett textilnyomdaműhely, Dzuris Orsolya REWORK újrahasznosító műhelye, Czabán Máté fotográfus stúdiója és a Szeglet Kávézója. Mindegyikben megváltozott munkaképességű kolléga felvételét és foglalkoztatását tervezik.

Kapcsolódó Cikkek