EUR: 331,09 Ft
CHF: 302,29 Ft
2019. december 07., szombat
Ambrus

Egyéb Zalaegerszeg

Tesztüzemben a Zerge

Így hívják azt a szolgáltatást, amely még tesztüzemben működik Zalaegerszegen. A forgalomba állított két, egyenként 13 személyes kisbusz a közösségi közlekedést egészíti ki a peremkerületekben élők igényei alapján. A járatok a próbaidő alatt ingyen vehetők igénybe. Az új szolgáltatás elindítására az önkormányzat egy nemzetközi projektből nyert forrást. Várhatóan jövő március-áprilistól láthatjuk forgalomban a kisbuszokat. A lakosság nagyon örül a lehetőségnek, főleg az idősebbek, akik autó híján nehezen oldják meg a közlekedést ott, ahol eddig semmilyen busz nem járt. A járatok olyan helyekre is eljutnak a peremkerületekben, ahová a helyi autóbuszok méretüknél fogva nem képesek, többek között Gógánhegyen, Ola nyugati részén, Gálafejen, Toposházán. A Zerge busszal bárki ingyen utazhat, ám minden esetben regisztrálni kell, amire a 06/92/ 311-360-as telefonszámon és a www.zergebusz.hu weboldalon van lehetőség.

Kapcsolódó Cikkek

 • A tehetségeket díjazták

  A tehetségeket díjazták

  November 22-én a Babits Mihály Kulturális Központ rendezvénytermében adta át Ács Rezső polgármester az idei…

 • Hajrá, Kék Tigrisek!

  Hajrá, Kék Tigrisek!

  Jó hír a tatabányai kézilabda kedvelőinek: a hazai ligában elverték a Budakalászt a Kék Tigrisek, és közben meglett az EHF Kupa csoportkörének sorsolása is.

 • Országos jelentőségű a Giro

  A rajt- és célvárosok – Budapest, Győr, Székesfehérvár és Nagykanizsa -, illetve a fővárosi kerületek vezetőinek tartott prezentációt a jövőre Budapestről induló Giro d’Italiáról a GiroHungary2020 csapata.