EUR: 353,34 Ft
CHF: 332,13 Ft
2020. július 07., kedd
Apollónia

Egyéb Kecskemét

Trófeaszemle a KEFAG-nál

Negyven trófeát, köztük dámvad és gímszarvas agancsokat, illetve vaddisznóbőrt és agyarakat mutatott be hagyományos trófeaszemléjén a KEFAG Zrt. A Bugaci és Észak-Kiskunsági Erdészet közös mustráját idén is a Nyíri erdei Vackor Vár Erdei Iskolában tartották.

Közel ötven trófeát mutatott be csütörtökön délután a KEFAG Zrt. Bugaci és Észak-Kiskunsági Erdészete. A dámvad vadászati idénye után minden évben összesítik, hogy milyen trófeákat szereztek a vadászok. A Kiskunsági Vadászkürt Egyesület a hagyományoknak megfelelően búcsúztatta a kilőtt állatokat. A dámvad trófeák mellett gímszarvas agancsot, vaddisznóagyarokat és vaddisznóbőrt is kiállítottak.


– Ennek több évre visszanyúló hagyománya van, és itt, Kecskeméten összeszedtük a KEFAG Zrt. két erdészetétől 3 vadászterületen a trófeákat. Megjegyzem, ez a trófeagyűjteményünknek csak egy része. Ez a megye középső és északi feléből származó trófeák gyűjteménye – emelte ki Sulyok Ferenc, a társaság vezérigazgatója.

kiemelés: A Nyíri erdőben közel 5 kilós ( 3188, 3190), Bugacon pedig 5 kiló 20 dekás (3194) lett a legnagyobb dámvadtrófea. Ezek a nemzetközi pontozásnak megfelelően aranyérmet értek, de volt számos ezüst és bronzérmes trófea is.

– A vadászatban is van egy teljesítményértékelési rendszer, egy nemzetközi pontozási rendszer alapján, és nagy örömömre szolgál, hogy évről évre gyarapszik az olyan trófeáknak az aránya, amit a vadászati hatóság ez alapján a nemzetközi pontozási rendszer alapján arany, ezüst illetve bronz éremmel díjaz – mondta Sulyok Ferenc.


Az erdészetek a vadgazdálkodásban a természet adta lehetőségeket igyekeznek kihasználni, és csak minimális takarmányozással segítik a vadakat, de ugyanolyan fontosnak tartják, hogy a hozzájuk érkező vadászok elégedetten távoznak.

Kapcsolódó Cikkek