EUR: 352,69 Ft
CHF: 331,81 Ft
2020. július 12., vasárnap
Dalma, Izabella

Külföld

Tüdőátültetésen esett át az e-cigi miatt

Egy 17 éves michigani fiún hajtották végre a világ valószínűleg első olyan dupla tüdőtranszplantációját, amelyre azért volt szükség, mert a páciens tüdeje helyrehozhatatlanul károsodott az elektromos cigaretta miatt.

A kórház orvosai nem hozták nyilvánosságra a fiú nevét, sem azt, hogy mióta és milyen tartalmú párologtató eszközt szívott, de azt elmondták, hogy súlyos állapotban érkezett az intézménybe, és október 8-án került fel a szervátültetésre várók listájára. A fiú tüdeje olyan mértékben károsodott, és annyira nagy volt a halálkockázata, hogy azonnal a várólista élére került.


Mint arról már korábban írtunk, az e-cigivel kapcsolatban számos tévhit kering. Ezek közül az egyik legnépszerűbb, hogy nem káros, pedig számos megbetegedést okozhat, így a szabályok érthetően egyre szigorúbbak. Gyümölcs-, mentol- és dohányízesítésű e-cigaretta-folyadékot például csak 2020 májusáig lehet forgalomba hozni.

Kapcsolódó Cikkek

  • Megoldódott az orosz Gyatlov-rejtély!

    Lavina következtében veszítette életétét 1959-ben a Szverdlovszki területen az Igor Gyatlov vezette kilencfős turistacsoport – közölte szombaton sajtótájékoztatóján az Uráli Szövetségi Járás főügyész-helyettese, Andrej Kurjakov, végleges magyarázatot adva a köztudatba Gyatlov-rejtélyként bevonult esetre.