2020. július 10., péntek
Amália

Külföld

Tusk: Vannak közös céljaink Orbánnal

Egyáltalán nem a magyar kormánypártnak címezte Donald Tusk az Európai Néppárt zágrábi tisztújító kongresszusán elmondott beszédét, amelyben harcot hirdetett a populizmus ellen, írta a Magyar Nemzet.

A lap beszámolója szerint az Európai Tanács hamarosan leköszönő vezetője, illetve a kereszténydemokrata pártcsalád frissen megválasztott elnöke az esemény zárónapján kijelentette: bár nem ért egyet Orbán Viktor néhány politikai döntésével, jó barátságot ápol a magyar miniszterelnökkel, és vannak közös céljaik.


Donald Tusk hangsúlyozta, hogy az Európai Néppárton zajló belső vitára reagálva minden tagpártnak, nem csak a Fidesznek címezte szerdai beszédét, amelyben azt mondta: semmiképp nem szabad átengedni a biztonság és a rend ügyét azoknak a populistáknak, manipulátoroknak és autokratáknak, akik elhitetik az emberekkel, hogy a szabadság nem járhat kéz a kézben a biztonsággal, a határok és a területek védelme pedig a liberális demokráciával és a jogállamisággal. A Fidesz felfüggesztett néppárti tagságát firtató kérdésre megerősítette a Magyar Nemzet korábbi értesüléseit, miszerint január végén születhet fejlemény az ügyben.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek