EUR: 352,69 Ft
CHF: 331,75 Ft
2020. július 11., szombat
Nóra, Lili

Belföld

Új ellenzéki alpolgármesterek, 54 milliós pluszkiadás Budapesten

Csak Budapesten egyik pillanatról a másikra 14-el nőtt az alpolgármesterek száma. Nyilvánvalóan azért, mert be kell tömni az ellenzéki katyvaszkoalíció minden egyes haszonleső pártjának a száját. Itt vannak a konkrét számok és a konkrét összegek. Elképesztő pénzszórás – számol be a Ripost.

Az Oeconumus Gazdaságkutató Alapítvány összegyűjtötte a pontos adatokat.


Az előző önkormányzati ciklus során a fővárosi kerületekben mindösszesen 57 főállású és társadalmi megbízatású alpolgármester kapott feladatot.

Az októberi választás követően az újonnan megalakult testületekben ez a szám 71-re emelkedett úgy, hogy a kormánypártok által vezetett testületekben a rendelkezésre álló információk szerint 1-gyel, míg az ellenzéki testületekben 14-gyel nőtt ez a szám (a 20. kerületben, melyet független polgármester vezet, csökkent az alpolgármesterek száma). Az ellenzéki vezetési kerületekben átlagosan 3-4 alpolgármester kapott munkát (3,57 db), míg a kormánypártiaknál 2-3 tisztviselővel számolhatunk (2,37 db). A költségeket tekintve, figyelembe véve, hogy három kerület esetében még nem elérhetőek ezek az adatok 48 340 410 Ft-ot keresnek az alpolgármesterek összesen, ami mellé 6 877 646 Ft-nyi költségtérítés jár – írja a lap.


Ha mindezt a politikai hovatartozás szerint bontjuk meg, akkor az ellenzéki vezetési kerületek átlagosan 2,7 millió forintot fordítanak az alpolgármesterek díjazására, míg ugyanez a szám a kormánypárti kerületek esetében 2 millió. Mindezek alapján az ellenzéki kerületek máris 30%-kal több forrást fordítanak az alpolgármesterek fizetésére, mint a kormánypártiak.

Itt a pontos táblázat, lehet böngészni:

fotó: Ripost

 

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek