EUR: 353,65 Ft
CHF: 329,69 Ft
2020. július 15., szerda
Henrik, Roland

Egyéb Veszprém

Új fórum a Cholnokyért

Sótonyi Mónika önkormányzati képviselő kezdeményezésére összeült a Cholnoky Kerekasztal, hogy összefogja a városrészben működő civil és önkormányzati szervezeteket. Az ülésen meghívott vendégként jelen lévő Porga Gyula polgármester hangsúlyozta: fontos, hogy egy-egy kisebb közösségben minél szorosabb kapcsolatok alakuljanak ki, legyen egy olyan fórum, ahol az intézmények, civil szervezetek találkozni tudnak, és közvetlenül cserélhetnek információkat.

Sótonyi Mónika egyik első dolga volt képviselőként a városrészi kerekasztal megszervezése (fotó: Kovács Bálint)

A polgármester hozzátette: az Európa Kulturális Fővárosa programban kiemelten kezelik az állampolgárok bevonását, hogy minél több embert tudjanak a program mellé állítani – ebben a városrészekben működő szervezeteknek is fontos szerep jut.


A kerekasztal első ülése nagyrészt az ismerkedéssel telt, a megjelentek sorra vették azokat az intézményeket és szervezeteket, amelyeket a fórum munkájába még be lehetne vonni. Szóba került a Petőfi Színház rajzpályázata is, amellyel az egyedül élők karácsonyát szeretné szebbé tenni a teátrum.

Porga Gyula szerint a kisebb közösségek jelentik az Európa Kulturális Fővárosa program alapját (fotó: Kovács Bálint)

A találkozót kezdeményező Sótonyi Mónika hangsúlyozta: szeretné, ha a kerekasztal a városrészben megoldandó problémák feltárása mellett arra is lehetőséget teremtene, hogy a városrész sikereit – akár például az iskolások jó szereplését egy-egy tanulmányi versenyen – közösen tudják megünnepelni.

Kapcsolódó Cikkek