EUR: 353,09 Ft
CHF: 332,28 Ft
2020. július 12., vasárnap
Dalma, Izabella

Egyéb Győr

Új kápolnát avattak a kórházban

A Petz Aladár Megyei Oktató Kórház C2-es épületszárnyának hatodik emeletén új kápolnát alakítottak ki, ahol szentmiséket is tartanak. Az elsőt dr. Veres András győri megyés püspök celebrálta, aki felszentelte a kápolnát.

Dr. Veres András győri megyés püspök szentelte fel a kápolnát
Fotó: O. Jakócs Péter

A mise előtti köszöntőjében dr. Tamás László János főigazgató főorvos elmondta, a kórház 270 éves történetében benne volt a kápolna, ahol a betegek imádkozhattak. Így volt az akkor is, amikor egykoron a Kossuth utcában működött a kórház, majd a Zrínyi utcában. Ez utóbbi még mindig áll, igaz, meglehetősen leromlott állapotba került.


“Méltó hely áll rendelkezésre, ahol a betegek ápolhatják a lelküket, találkozhatnak lelkipásztorukkal és Istennel” – fogalmazott dr. Tamás László János, a győri kórház főigazgató főorvosa.
Fotó: O. Jakócs Péter

A mostani Petz kórházban azonban eddig nem volt kápolna. Kialakítására állami és egyházi összefogással került sor. A kórház 1,8 millió forinttal támogatta a létesítményt, a Győri Egyházmegye további jelentős összeggel, 9,7 millió forinttal járult hozzá a kápolna létrehozásához.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ezerrel pörög a nyár

    Ezerrel pörög a nyár

    A legtöbb kulturális központ és művelődési ház újranyitott és azon dolgozik gőzerővel, hogy minél hamarabb pótolhassa az elmaradt programokat és még színesebb kínálattal szolgálhassa ki a látogatókat.

  • Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Július 15-ig meghosszabbították a jelentkezést a Virágos Magyarország elnevezésű versenyre. Ebben az évben a megszokottól eltérően nem települések és önkormányzatok, hanem magánszemélyek pályázatait várják „Legvirágosabb balkon” és „Legvirágosabb előkert” kategóriákban.