2020. július 15., szerda
Henrik, Roland

Belföld

Újabb botrányos hangfelvétel Lacknerről

Újabb botrányos hangfelvétel látott napvilágot a korrupció- és drogbotrányáról elhíresült Lackner Csabáról. A felvételen szó esik az ötmilliós nem hivatalos tartozásról is, amelyet a politikus építési engedélyek kiadása után kaphat csak meg. A felvétel a kispesti városháza vezető hivatalnokainak korrupciógyanús ügyeivel van tele.

A Magyar Nemzet szerint a kispesti ex-MSZP-s képviselőről a nyilvánosságra hozott kép- és hangfelvételek alapján egy korrupciógyanús hálózat képe rajzolódik ki.


/Fotó: Hirtv

Guzmics Zsombor, a kispesti építéshatósági és városfejlesztési iroda vezetője kölcsönkért Lacknertől ötmillió forintot, és amikor Lackner megkérdezte, hogy hogyan lesz ez visszafizetve, akkor Lackner szerint Guzmics azt mondta, ha egy építési engedélyt egy másik sztoriból megkapják, akkor majd visszaadja – írja a Magyar Nemzet.

Nemcsak a korrupciógyanú miatt érdekes ez a beszélgetés, hanem abból a szempontból is, hogy Lackner éves keresete nem éri el a nettó ötmillió forintot a vagyonnyilatkozata alapján, így felettébb furcsa, hogy mindenféle papír nélkül ad kölcsön milliókat.


Mint ismert Lackner Csaba szerint, aki a kerületi politikában nem tud megkeresni évi százmillió forintot, az hülye.

Az október 13-i önkormányzati választás előtt Lackner Csabáról olyan felvételek kerültek nyilvánosságra, amelyeken közpénzek ellopásáról, önkormányzati pénzek visszaosztásáról beszél, miközben drognak látszó fehér port tart a kezében. A politikust újraválasztották egyéni képviselőnek a főváros XIX. kerületének hetes választókörzetében. Az MSZP október végén kizárta a pártból Lackner Csabát, aki botrányai ellenére a szociális és lakásügyi bizottság alelnöke lett Kispesten.

 

„Nyúljon a zsebébe”

Lackner ismerőse: „Kérdezte tőlem, hogy Csaba jóban van a mostani főépítésszel? Mondom, nem tudom, majd megkérdezem.”

Lackner: „Tudom mit akar, nyúljon a zsebébe.”

Ismerős: „Leközvetítsem?”

Lackner: „Nem, hívjon fel, ha akar valamit.”

Kapcsolódó Cikkek