EUR: 333,77 Ft
CHF: 307,13 Ft
2019. november 14., csütörtök
Aliz

Külföld

Újabb drón okozott komoly fennakadást egy repülőtéren

Kétszer is fel kellett függeszteni csütörtök késő este a légi forgalmat az oszakai nemzetközi repülőtéren egy “ismeretlen repülő tárgy”, feltehetően egy drón miatt.

Mintegy harminc járat indulását kellett törölni vagy késleltetni a Kanszaj repülőtéren. Először helyi idő szerint este negyed tizenegykor zárták le a kifutópályákat egy órára, majd alig indult újra a légi forgalom, fél tizenkettőkor megint el kellett rendelni a zárlatot a reptér közelében megjelent drónszerű repülő alkalmatosság miatt.


A közlekedési minisztérium és a reptér üzemeltetője szerint a landoló repülőgépek pilótái jelentették, hogy feltehetően drónt láttak a légi kikötőnél.

A reptéri biztonsági szolgálat a rendőrséggel karöltve elemzi a térfigyelő kamerák felvételeit. A hatóságok szigorítani fogják a biztonsági intézkedéseket a légi kikötő környékén, ugyanis október 19-én is történt hasonló incidens ugyanezen a reptéren.

A Kanszaj repülőtér Japán harmadik legnagyobb légi kikötője, évente 28 millió utast szolgál ki.

Kapcsolódó Cikkek

 • Véletlenül vett 1000 tyúkot

  Véletlenül vett 1000 tyúkot

  Egy félreértés miatt lett hirtelen állattartó az a férfi, aki egy online aukción vásárolt meg összesen 1000 tyúkot.

 • Kincset találtak a földbe rejtve

  Kincset találtak a földbe rejtve

  Fémdetektorral segített barátja elveszett jegygyűrűjét meglelni egy férfi Észak Írországban, azonban egy egészen másfajta kincsre bukkantak keresés közben.

 • Soros fia Macronnak adott utasításokat

  Soros fia Macronnak adott utasításokat

  Néhány nappal titkos észak-macedóniai útja után Soros György fia részt vesz a Párizsi Békefórumon is – vette észre a V4NA nemzetközi hírügynökség.

 • Tüdőátültetésen esett át az e-cigi miatt

  Tüdőátültetésen esett át az e-cigi miatt

   Egy 17 éves michigani fiún hajtották végre a világ valószínűleg első olyan dupla tüdőtranszplantációját, amelyre azért volt szükség, mert a páciens tüdeje helyrehozhatatlanul károsodott az elektromos cigaretta vagy más hasonló eszközök párájának ki- és belégzésétől.