EUR: 353,05 Ft
CHF: 332,23 Ft
2020. július 05., vasárnap
Emese, Sarolta

Egyéb Nyíregyháza

Újabb térfigyelő kamerákat telepítenek

A választásokat követő alakuló ülés utáni első közgyűlést tartották múlt héten a városházán. A képviselők döntöttek újabb térfigyelő kamerák elhelyezéséről, a helyi önszerveződő közösségek pénzügyi támogatásáról, valamint arról is, hogy a komplexen felújított Bujtosi Városliget sétánya a néhai díszpolgár, Margócsy József nevét veszi fel. Emellett tájékoztatót hallgattak meg a tankerületi központ és a szakképzési centrum tevékenységéről, és az is kiderült: megújulhat az Arany iskola tanuszodája.

A Nyíregyházi Tankerületi Központ részletes tájékoztatójából kiderült, hogy Nyíregyházán 15 nevelési-oktatási intézmény 29 feladatellátási helye tartozik a tankerülethez, az alap- és középfokú intézményekben a városban 10.579 diák tanul. A 2018/2019-es tanévben intézményhálózatukban tervszerűen biztosítottak voltak a feladatellátás feltételei. A 2019/2020-as tanévet összesen 270 általános iskolai osztály kezdte meg Nyíregyházán a 6 tankerületi intézményben, 16 feladatellátási helyen. A középiskolákban 103 osztályban 3310 tanuló kezdte meg a tanévet.


Az intézményeik felújítása, karbantartása saját költségvetési és pályázati forrásból valósult meg. A beruházás-sorozat a középiskolák közül a Krúdyt, a Kölcseyt, a Művészetit érintette, de jutott az Arany, a Kazinczy, a Móricz és a Ridens részleges felújítása mellett a Pedagógiai Szakszolgálat Megyei Szakértői Bizottságának méltó elhelyezésére is.

Támogatás

A közgyűlés idén hét és fél millió forintos keretet biztosított a generációk együttműködését segítő karácsonyi rendezvények lebonyolítására, melyre november 10-ig pályázhattak helyi önszerveződő közösségek. Ez alapján összesen 106 programot támogattak a képviselők a Szociális, Egészségügyi és Sport Bizottság javaslata alapján.

Újabb hat, fix térfigyelő kamera elhelyezését javasolja az Önkormányzat, ezúttal a nyírszőlősi városrészben, így megfigyelhetővé válik a Szőlőskert utca, a Kollégium utca, valamint az itt található sportpálya, mely fontos élettere a helyieknek. A kamerák telepítését a városrészben előforduló, elsősorban fiatalok által elkövetett garázda cselekmények, a Kollégium utcai sport- és szabadidő pályán a közelmúltban történt beruházások és a várható fejlesztések (játszótér, filagória, streetball pálya, mosdó és futópálya) vagyonvédelme indokolják.


Hat térfigyelő kamera ügyelhet majd Nyírszőlősben a közbiztonságra (Fotó: Lokál archív)

Megújul az Arany tanuszodája

Tulajdonosi hozzájárulást adott az önkormányzat az Emberi Erőforrások Minisztériumának az Arany iskola tanuszodája fejlesztéséhez nyújtott sportlétesítmény-fejlesztési támogatás második üteméhez. Erre azért volt szükség, mert a támogatás kedvezményezettje és egyben a fejlesztés lebonyolítója, az EMMI által megbízott BMSK, azaz Beruházási, Műszaki és Közbeszerzési Zrt. tervei alapján kiegészítő forrás bevonása vált szükségessé, melyet az EMMI 60 millió forint értékben biztosít.

Kapcsolódó Cikkek