EUR: 353,66 Ft
CHF: 329,77 Ft
2020. július 15., szerda
Henrik, Roland

Egyéb Dunaújváros

Újra Smuk-tárlat a Bartókban

Smuk Imre festőművész alkotásait három év után csodálhatjuk meg ismét a Bartók Kamaraszínház aulájában. Imre új technikával, kimondottan erre a kiállításra készített műveket. 

Szín-világom címmel nyílt kiállítás a Bartókban, mely mind színeiben, mind stílusában rendkívüli változatosságot mutat. A megnyitóra Tőkés Nikoletta versekkel, Polgár Lilla pedig dalokkal készült, Őze Áron az intézmény igazgatója pedig rögtönzött pódiumbeszélgetéssel faggatta a festőművészt. Smuk Imre tette le helyi színházunk alapjait, mint korábbi művészeti igazgató és rendező. Őze Áron kihasználta a lehetőséget, és a beszélgetés során felkérte, hogy a jövő évadban rendezőként egy előadás erejéig visszatérjen hozzájuk.


Őze Áron a kiállítás apropójáról mesélt lapunknak. – Amikor terveztük az évadot, és megtudtam, hogy Smuk Imre-kiállításunk lesz novemberben, már akkor jeleztem Rohonczi Istvánnak, hogy mindenképpen én szeretném megnyitni. Nemcsak a színházi munkássága miatt tisztelem őt nagyon, de a festészete miatt is. Mindig is kíváncsi voltam arra, hogyan tud valaki festeni, hát még így, mint ahogy az Imre. Hihetetlen és csodálatos munkái vannak, melyek mindig elkápráztatnak. Arról nem beszélve, hogy emellett évtizedekig művészeti igazgató volt intézményünkben, rendező és díszlettervező. Valahogy mindig mindenben meglátta azt, hogyan kell hozzákezdeni. Ez volt a nyitóbeszélgetés apropója is – fogalmazott Őze.

Smuk Imre elmondta realista, expresszionista munkái születtek leginkább a kiállításra, de van olyan alkotása is, melyet a kettő közé sorolna be, és olyan is akad, melyet nem kategorizál.

Kapcsolódó Cikkek