EUR: 351,15 Ft
CHF: 330,41 Ft
2020. július 03., péntek
Kornél, Soma

Egyéb Székesfehérvár

Ülésezett a Fejér Megyei Diákparlament

Harmadszor is Székesfehérváron rendezik meg az ODP-t

Munkában a diákok és a nem diákok Fotó: ÖKK, Molnár Artúr

 

Ülésezett a Fejér Megyei Diákparlament, ahol bejelentették, hogy 2020. január 31-e és február 2-a között ismét Székesfehérvár rendezi meg az Országos Diákparlamentet (ODP). A tanácskozáson a küldöttek beszámolóit követően megválasztották azt a 13 Fejér megyei diákot, akik az ODP-n képviselik majd a megye fiataljainak a véleményét, valamint az Országos Diáktanács megyei tagjait. Mészáros Attila alpolgármester szerint a parlament az egyetlen olyan legitim lehetősége a fiataloknak, ahol az oktatásért felelős minisztérium vezetőivel, képviselőivel három napon keresztül egyeztethetnek – akár köznevelési, szakképzési, akár a továbbtanulással, a felsőoktatással kapcsolatos kérdésekkel kapcsolatban.


 

A delegáltak

Bali Pál István (József Attila Középiskolai Kollégium), Füreder Balázs (Deák Ferenc Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnázium), Gebe Evelin (I. István Szakgimnázium), Komáromi Péter (Kodolányi János Gimnázium és Szakgimnázium); Molnár Szimonetta Lúcia (Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola), Mosonyi Boglárka (Dunaújvárosi SZC Rudas Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiuma), Oppenauer Petra (Dunaújvárosi SZC Lorántffy Zsuzsanna Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma), Párkányi Veronika (Ciszterci Szent István Gimnázium), Pesei Karolina (Rácalmási Jankovich Miklós Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola), Pleck Dominika (Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium), Tátrai Réka (Vasvári Pál Gimnázium), Török Norbert (Móri Táncsics Mihály Gimnázium) és Varga Réka (Dunaújvárosi SZC Dunaferr Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája). A delegáltak az Országos Diáktanácsba Molnár Szimonettát, póttagnak pedig Tátrai Rékát választották.

Kapcsolódó Cikkek

 • Kupa vagy liga?

  Kupa vagy liga?

  Az Atomerőmű KSC Szekszárd jelezte az Európai Kosárlabda Szövetségnek, hogy a következő szezonban az Európa Kupa helyett az Euroligában szeretne indulni.

 • Mehetünk már szaunázni?

  Mehetünk már szaunázni?

  Az országszerte bevezetett enyhítéseknek köszönhetően sorra nyílnak a fürdők, beüzemelik a strandokon a termálmedencéket is és befűtötték a szaunákat.

 • A polgárőrség ma a modern hazafiság jelképe

  A polgárőrség ma a modern hazafiság jelképe

  A polgárőrség ma a modern hazafiságot jelképezi Magyarországon – mondta Nyitrai Zsolt kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott szombaton Felsőtárkányban, a regionális polgárőr-napon.