EUR: 353,05 Ft
CHF: 332,23 Ft
2020. július 04., szombat
Ulrik

Egyéb Debrecen

Ünneplőbe öltözött Debrecen

Mindig egy kicsit többet, egy kicsit szebbet és valami újat is tartogat az adventi ünnepkör Debrecenben. Idén is, a tavalyinál még színesebb, még látványosabb adventi vásárral várják a debrecenieket és a turistákat a Piac utcán. Szombaton kezdődött, egy hónapon át tart, és több mint száz pavilon árusa kínálja ajándéktárgyait, finom ételeit, italait.

Az idei karácsonyi részletekről sajtótájékoztatón számolt be Papp László polgármester, aki elmondta: szeretnék az adventi hangulatot kiterjeszteni a város minden részére. Ennek jegyében több mint 200 ezer égőt és új díszítőelemeket szereltek fel, és természetesen már áll a város karácsonyfája és a Debrecen Eye is.


–  Az ország egyik legszebb, leghangulatosabb adventi vására a miénk, és ebben az évben is igyekeztünk még szebbé, még ünnepélyesebbé tenni a várost, mint az előző években – fogalmazott Papp László.

A vásár egyik fő támogatója a Continental cége, a Vitesco Technologies Hungary Kft. A cég a Debrecen Eye üzemeltetéséhez nyújt segítséget.


–  Vállalatunk debreceni csapata számára komoly jelentőségű az adventi időszak, kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy minél meghittebbé tudjuk ezt varázsolni, nemcsak saját magunk számára, hanem a debreceni gyerekek és a családok részére is – fogalmazott Makray Réka, a Vitesco humán kapcsolatok igazgatója.

Környezettudatosság

A Krones támogatásának köszönhetően a környezettudatosság is szerephez jut, az italokat papírpohárból lehet fogyasztani.

–  Advent idején, 23 napon keresztül, állandóan lesz program a téren, ráadásul az embereknek valódi találkozási pontja lehet ebben az időszakban a vásár – emelte ki Bódor Edit, a Főnix Rendezvényszervező Kft. ügyvezető igazgatója. Az adventi rendezvényeken az egyházak és a civil szervezetek is aktívan részt vesznek. A vásár szombaton reggel 9 órakor nyitotta meg kapuit, délután pedig a hortobágyi csikósok, gulyások és pásztorok vonultak fel ünnepi keretek között a szokásos módon.

Adventi időszak

Az egyházi év advent első vasárnapjával kezdődik, mely idén december 1-jére esik. Ezen a napon kell meggyújtani az első gyertyát a koszorún. Az advent a várakozás időszaka, amely mindig a karácsony napja (december 25.) előtti negyedik vasárnapon indul.

Kapcsolódó Cikkek