EUR: 363,76 Ft
CHF: 344,30 Ft
2020. április 07., kedd
Herman

Sport

Utolsó feladat a VB rajt előtt Szöulban: Szerbia!

A Japánban, november végén kezdődő világbajnoki rajt előtt a Szöul Kupán készül női kézilabda válogatottunk. A pénteki Oroszország elleni vereséget követően szombaton Dél-Korea válogatottja ellen lépett pályára a felkészülési tornán. Kim Rasmussen csapata végül hat góllal győzte le a házigazdákat.

Szöul Kupa 2019. November 23. /Háfra Noémi/

Kim Rasmussen együttese az oroszok elleni hullámzó játékukat követően, magabiztosabban folytatta a tornát. – Jól teljesítettek a lányok, már szinte mindenki túltette magát az időeltolódás okozta nehézségeken, frissebben mozgott a csapat – mondta  mérkőzés után Kim Rasmussen szövetségi kapitány.  – Mindkét félidőt jól kezdtük, az oroszok elleni találkozó után fókuszáltunk is erre. Az 51. percig nagyszerűen működött a játék, főként hátul, a végén az ázsiaiak szinte a félpályáig kinyitották védekezésüket, de ebből is tanultunk. Mérkőzésről-mérkőzésre lép előre a csapat, ennek örülök, ráadásul a fiatalok is egyre jobban teljesítenek.


Valóban jól kezdte a találkozót a magyar válogatott. A meccs elején a magyarok vezettek, ám a folytatásban előbb támadásban, majd védekezésben is visszaesett a teljesítményünk. Ellenfelünk pedig kifejezetten jól szállt be a mérkőzésbe. Az ázsiaiak többször is kihasználták a pontatlanságainkat és fordítani is tudtak. A magyar válogatott dán mestere kétgólos hátrányban (7-9) időt kért és cserékkel is próbálkozott, ezek hatására együttesünk újra lendületbe jött és fordított (13-10). Triffa az oroszok elleni mérkőzéshez hasonlóan szép védéseket mutatott be, majd Kiss váltotta a kapuban.

Szöul Kupa 2019. November 23. első félidő. /Klujber Katrin/

A félidő hajrájában már hárommal vezetett Kim Rasmussen együttese, de a dél-koreaiak ismét feljöttek, így a szünetre 14-13 volt azt állás a mieink javára. A második félidőben egyértelműen a magyarok játéka dominált, ellenfelünk nem tudott mit kezdeni Kiss Évával, aki büntetőt és ziccert is védett. A védelmünk is jól működött, ennek köszönhetően az ázsiaiak 13 percig nem tudtak betalálni a magyar hálóba, hattal is elhúzott a magyar csapat, így nagyjából ekkor el is dőlt a meccs (13–20). A koreai torna második mérkőzésén Vámos Petra is megszerezte első gólját a felnőtt válogatottban. Magyarország őrizte tetemes előnyét. A hajrában még okozott némi gondot az ázsiai válogatott egész pályás letámadása, de erre is volt válaszuk a mieinknek, így a Szöul Kupa második fordulójában magabiztosan nyert a magyar válogatott.


A magyar válogatott utolsó feladata a Szöul Kupán hétfőn Szerbia válogatottja lesz. A szerbek 19 góllal csúnyán kikaptak szombaton az Ambros Martin irányítása alatt a japán VB egyik esélyesének tartott olimpiai bajnok orosz válogatottól. Ha hétfőn Oroszország megveri a házigazda Dél-Koreát, akkor tornagyőztesként utazhat a november 30-án kezdődő világbajnokságra Japánba, ahol a D csoport első mérkőzésén a kínai válogatottal találkozik. A magyar csapat Kazahsztán ellen kezdi meg a VB menetelést a C csoportban, míg Dél-Korea a világ-és Európa bajnok Franciaországgal játssza első mérkőzését a B csoportban. A magyarok hétfői ellenfele, a Szerb válogatott Angolával kezd az első körben a VB-n az A csoportban.

A győztes magyar csapat legjobbjának a hat gólig jutó Kovács Annát választották a Dél-Korea elleni mérkőzésen. Fotó: MKSZ

Szöul Kupa, felkészülési torna, 2. forduló: DÉL-KOREA-MAGYARORSZÁG 25-31 (13-14)
MAGYARORSZÁG: Bíró (2), Faluvégi 3, Háfra 5, Kiss, Kiss, Klujber 4 (3), Kovács 7, Kovacsics 2, Lukács, Márton 2, Pásztor 2, Schatzl 3, Szabó, Tomori, Tóth 2, Tóvizi, Triffa, Vámos 1. Edző: Kim Rasmussen.
Kiállítások: 6, ill. 12. Hétméteresek: 8/6, ill. 5/5.

A Szöul Kupa eddigi eredményei és a további program: 

Oroszország-MAGYARORSZÁG 29-25 (15-12)
Dél-Korea-Szerbia 27-28 (15-13)                                                                                                                    Dél-Korea-MAGYARORSZÁG 25-31 (13-14)                                                                                            Szerbia-Oroszország 24–43 (11–21)

November 25., hétfő (magyar idő szerint):
8:10 MAGYARORSZÁG–Szerbia
10:00 Dél-Korea-Oroszország

A magyar női válogatott világbajnoki kerete:
Kapusok: BÍRÓ Blanka (FTC-Rail Cargo Hungaria), KISS Éva (Győri Audi ETO), TRIFFA Ágnes (DVSC Schaeffler)
Jobbszélsők: FALUVÉGI Dorottya (Győri Audi ETO), LUKÁCS Viktória (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Jobbátlövők: KISS Nikoletta (Érd), KLUJBER Katrin (FTC-Rail Cargo Hungaria), KOVÁCS Anna (DVSC Schaeffler)
Irányítók: KOVACSICS Anikó (FTC-Rail Cargo Hungaria), TÓTH Gabriella (Érd), VÁMOS Petra (DVSC Schaeffler)
Beállók: SZABÓ Laura (Érd), PÁSZTOR Noémi (FTC-Rail Cargo Hungaria), TÓVIZI Petra (DVSC Schaeffler)
Balátlövők: HÁFRA Noémi (FTC-Rail Cargo Hungaria), TOMORI Zsuzsanna (Siófok KC)
Balszélsők: MÁRTON Gréta (FTC-Rail Cargo Hungaria), SCHATZL Nadine (FTC-Rail Cargo Hungaria)

Szövetségi kapitány: Kim RASMUSSEN, Edző: SITI Beáta, Kapusedző: BAKOS István

A VB-rajtra a kapitány 16 játékost nevezhet, így még egy keretszűkítés lesz a rajt előtt. A VB alatt három cserelehetősége lesz Kim Rasmussennek.

Kapcsolódó Cikkek