EUR: 353,60 Ft
CHF: 332,85 Ft
2020. július 09., csütörtök
Lukrécia

Extra

Vakokkal és látássérültekkel találkozott Andrea Bocelli Budapesten

Andrea Bocelli évtizedekre visszatekintő pályafutása alatt számos jó ügy mellé állt már. Így tett most is, vasárnapi Aréna-koncertje előtt ugyanis 60 vakkal és gyengénlátóval találkozott, akik rajongásuk jeléül ajándékkal is elhalmozták őt – írja a Bors.

Az olasz operaénekes eredetileg csak november 16-án, szombaton adott volna koncertet Budapesten, de az óriási érdeklődésre való tekintettel örömmel állt színpadra vasárnap is. Ráadásul a fergeteges este előtt 60 tehetséges vak és gyengénlátó egy délutánt is eltölthetett Andreával, aki nejével, gyermekével és kiskutyájával érkezett a magyar fővárosba. A szerencsések között volt látássérült színész, rádiós, énekes, zenész, sőt DJ, akik saját lemezzel, csokoládéval, egri bikavérrel és egyedi plasztikával is meglepték kedvencüket – írja a Bors.


Vári László, Maj Krisztina, Bocelli, Németh Orsolya Fotó: Bors/ Bánkúti Sándor

A világhírű művész szinte könnyekig meghatódva fogadta az ajándékokat és a rajongók kedvességét.

– Nagyon örülök az ajándékoknak, és hatalmas megtiszteltetés ez nekem. Remélem, nagyon jól fognak szórakozni, most megyek, és bemelegítem a hangomat. Köszönöm – mondta rajongóinak a 61 éves, sármos énekes.


Fotó: Bors/ Bánkúti Sándor

Az emlékezetes találkozót több mint egy évig készítette elő Vári László, a kiemelt társadalmi ügyekkel foglalkozó minisztérium koordinátora.

– Lassan egy évvel ezelőtt Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott tudomást szerzett arról, hogy Bocelli-koncert lesz Budapesten. Kezdeményezett egy találkozót Nagy Sándorral, a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének elnökével, és arra jutottak, hogy óriási lehetőség lenne, ha hatvan látássérült honfitársunk találkozhatna a művész úrral, illetve a koncertjén is részt vehetnének. Ehhez megkerestük a Broadway jegyiroda tulajdonosait, akik nyitottan álltak a kérdéshez, és biztosították a jegyeket – árulta el a lapnak Vári László.

Fotó: Bors/ Bánkúti Sándor

Fotó: Bors/ Bánkúti Sándor

 

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek