2020. július 12., vasárnap
Dalma, Izabella

Külföld

Várhelyi Olivér lesz az unió bővítésért felelős biztosa

Várhelyi Olivér lesz az Európai Bizottság bővítésért és szomszédságpolitikáért felelős biztosa, miután a magyar jelölt írásbeli kérdésekre adott válaszait hétfőn elfogadta az Európai Parlament külügyi bizottsága.

A magyar biztosjelölt múlt csütörtöki meghallgatásán elmondta, az előírásoknak megfelelően függetlenül kívánna dolgozni uniós biztosként, nem fogadna el utasítást egyetlen kormánytól sem. Várhelyi közölte, hogy az együttműködés jelentős erősítésére van szükség a déli partnerállamokkal mások mellett a migráció területén is, ezen belül az illegális bevándorlás megfékezését, az embercsempész-hálózatok felszámolását, a határvédelem támogatását, az illegális bevándorlók visszaküldésének növelését említette.


A Kormányzati Tájékoztatási Központ közleményében üdvözölte Várhelyi jóváhagyását. Mint írták, a magyar ellenzék áskálódása megbukott, mindent megtettek azért, hogy Magyarországnak ne legyen uniós biztosa, de nem jártak sikerrel.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Megoldódott az orosz Gyatlov-rejtély!

    Lavina következtében veszítette életétét 1959-ben a Szverdlovszki területen az Igor Gyatlov vezette kilencfős turistacsoport – közölte szombaton sajtótájékoztatóján az Uráli Szövetségi Járás főügyész-helyettese, Andrej Kurjakov, végleges magyarázatot adva a köztudatba Gyatlov-rejtélyként bevonult esetre.