2020. július 11., szombat
Nóra, Lili

Egyéb Debrecen

Városunk is csatlakozott az Országfásítási Programhoz

Az Agrárminisztérium Országfásítási Programjához Debrecen is csatlakozott. A program debreceni sajtótájékoztatóján Szinay Attila közigazgatási államtitkár és Papp László polgármester közösen fiatal platánokat ültettek a Füredi út melletti zöldterületen.

Áprilisban indult el a Debrecen, a mi kertünk akció, amelynek keretében az önkormányzat vállalta, hogy öt év alatt 10 ezer fát ültet a városban. Az Új Főnix Terv és a hamarosan induló Debrecen 2030 program célkitűzési között kiemelt figyelmet fordítanak a városi zöldterületek gondozására, fejlesztésére.


– Kiemelt cél, hogy a környezetvédelmi kérdésekre nagyobb hangsúlyt fektessen Debrecen. Minden új létesítmény megépítése ökológiai lábnyomot hagy, amely zöldterületet vehet el, ezért arra koncentrál a város, hogyha építkezünk, akkor fákat is ültessünk – mondta Papp László, Debrecen polgármestere.

Javulhat a levegő minősége

A Debrecenben zajló Zöld város program 11 városrészt érint, melyben 585 ezer négyzetméter zöldterület újulhat meg. A Zöld város és a nagyszabású fásítási program nemcsak természetvédelmi szempontból fontos, de csökkentheti a városban a szálló por koncentrációját is.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ezerrel pörög a nyár

    Ezerrel pörög a nyár

    A legtöbb kulturális központ és művelődési ház újranyitott és azon dolgozik gőzerővel, hogy minél hamarabb pótolhassa az elmaradt programokat és még színesebb kínálattal szolgálhassa ki a látogatókat.

  • Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Július 15-ig meghosszabbították a jelentkezést a Virágos Magyarország elnevezésű versenyre. Ebben az évben a megszokottól eltérően nem települések és önkormányzatok, hanem magánszemélyek pályázatait várják „Legvirágosabb balkon” és „Legvirágosabb előkert” kategóriákban.