2020. július 04., szombat
Ulrik

Egyéb Ózd

Végső búcsú Ózdtól

Többször jelent meg lapunkban információ az Ózdi Kohász Sport Klub NB III-as futballcsapatáról, és valamiért bíztunk abban, hogy újraéled az egykor nagyon sikeres sportág a városunkban, de egyre nyilvánvalóbb, hogy túl naivak voltunk.

A megalakult és magának hatalmas tiszteletdíjat megszavazó szivárványkoalícióban nincsenek sportolók vagy sporthoz értő szakemberek, akik a megoldást keresnék a csapat életben tartására. A folyamatnak néhányan biztosan tapsolnak a városházán, miközben több száz vagy több ezer szurkoló hoppon maradt. A klub vezetőedzője a kialakult helyzetben nem tehetett mást, mint feladta a kilátástalan küzdelmet, és nyílt levelet intézett az ózdiakhoz.


Levél a szurkolókhoz

Tisztelt szurkolók!

Egy évvel ezelőtt nagy reményekkel érkeztem az Ózdi Kohászhoz, hittem benne, hogy a fennállásának 110. évfordulója előtt álló klubnál maradandót lehet alkotni. Bíztam benne, hogy a csapat, a patinás múltjához méltóan szerepelhet majd a bajnokságban és az őt megillető helyre kerül a magyar labdarúgásban. Sajnos azonban látni kell, hogy az egyesület egyre lehetetlenebb helyzetbe kerül, így az általam eltervezett szakmai munkát immár nem tudjuk elvégezni, sem az alaposan megcsappant létszámú utánpótlásban, sem a felnőtt korosztályban. Nem használhatjuk a városi stadiont, egyáltalán nem tudunk edzeni, nem tudjuk egyben tartani a keretet. Ebben a helyzetben részemről vállalhatatlan a folytatás, hiszen ilyen körülmények között nem tudok segíteni a klubnak. Köszönöm a támogatásukat és bízom benne, hogy a klub jövője biztosított lesz a jövőben.

Várhidi Péter
2019. 11. 12.”

Fotó: Lokál archív
Kép a múltból, amikor még sokan bíztak a helyi futball felélesztésében

Kapcsolódó Cikkek

  • Kupa vagy liga?

    Kupa vagy liga?

    Az Atomerőmű KSC Szekszárd jelezte az Európai Kosárlabda Szövetségnek, hogy a következő szezonban az Európa Kupa helyett az Euroligában szeretne indulni.

  • Mehetünk már szaunázni?

    Mehetünk már szaunázni?

    Az országszerte bevezetett enyhítéseknek köszönhetően sorra nyílnak a fürdők, beüzemelik a strandokon a termálmedencéket is és befűtötték a szaunákat.