EUR: 351,16 Ft
CHF: 330,56 Ft
2020. július 02., csütörtök
Ottó

Egyéb Nyíregyháza

Vendégfogadás több ezer négyzetméteren

Nyíregyházán 2011-től a következetes és egymásra épülő fejlesztéseknek, a hatékony marketingtevékenységnek köszönhetően évről évre ugrásszerű emelkedést mutatnak a turisztikai, vendégforgalmi adatok. A külföldről, szomszédos országokból érkezők között is kedvelt célpont lett a város, így komoly igény mutatkozott minőségiszálláshely-bővítésre.

Sóstógyógyfürdő ideális helyszínt jelentett a szálláshelybővítésre, hiszen a 2013-ban gyógyhellyé minősített Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdő településrészen számos fejlesztés és új turisztikai attrakció valósult meg.  A Kormány a Modern Városok Program keretében együttműködési megállapodást kötött Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzatával, melynek része volt egy 4 csillagos wellness-, konferenciaszálloda építése. A megállapodásban foglaltak eredményes kormányzati végrehajtása érdekében a szándékot kormányhatározat erősítette meg. A kivitelezés 2017. májusában kezdődött.


Számokban

Az új Hunguest Hotel Sóstó épülete 9032 négyzetméter nettó alapterületen helyezkedik el, amelynek hasznosalagsori teremgarázs nélkül – számított belső alapterülete 6794 négyzetméter. 123 db szoba, 145 fős étterem (terasszal 195 fő), több mint 200 főt befogadó, szekcionálható konferenciaterem, miniwellness és fitnesz, látványbár, gyermekélménysziget, a lobbiban business-sarok és ajándékbolt áll majd a vendégek rendelkezésére. A szállodához kerékpártároló, 90 férőhelyes mélygarázs és 63 felszíni parkoló is tartozik.

A szálloda átadása az üzemeltető Hunguest Hotels Zrt., részére 2019. október 7-én, a projekt ünnepélyes lezárása 2019. november 19-én történt meg.

Kapcsolódó Cikkek