2020. július 04., szombat
Ulrik

Egyéb Győr

Visszatér az élet a Vásárcsarnokba

Megnyitja kapuit a felújított Herman Ottó utcai vásárcsarnok, amely november 15-től várja a vásárlókat. Elkészült a csarnokkal közvetlen összeköttetésben lévő parkolólemez is.

Mint ismeretes, a győri önkormányzat és a Győr-Szol Zrt. mint konzorciumi partner a győri vásárcsarnok épületének átalakítására, a hozzá kapcsolódó parkolólemez építésére, és a létesítményhez tartozó terület megújítására a Zöld város kialakítása Győrben című projekt keretében hárommilliárd forint támogatást nyert.


Megnyitja kapuit a felújított Herman Ottó utcai vásárcsarnok
Fotó: Marcali Gábor

Zöld város kialakítása Győrben

Az összességében 3,7 milliárd forintba kerülő program során teljesen felújították a vásárcsarnokot, parkolólemezt építettek, megszépültek a környező terek, zöldterületek.

Az új, akadálymentesített vásárcsarnokban összesen 51 üzletet alakítottak ki, ami 10 egységgel több, mint az átépítés előtt volt, ezáltal bővült a kínálat. Készült továbbá négy elárusító pult is. A boltok áruval történő ellátása zárt rendszerben történik. Az új vásárcsarnok komfortját többek között a vásárlókat kiszolgáló lift, mozgólépcső, a főbb bejáratoknál önműködő ajtó és automata légcserélő rendszer fokozza, a biztonságról tűzjelző rendszer gondoskodik.

November 15-én élettel telik meg a felújított Vásárcsarnok
Fotó: Marcali Gábor

A létesítmény villamosáram-ellátásában megjelenik a zöldenergia, amelyet az épület tetejére telepített napelemes rendszer szolgáltat. Az új vásárcsarnok távfűtött, a jobb helykihasználás érdekében padlófűtés üzemel. A piactéren az őstermelők jobb körülmények között továbbra is bő választékban értékesítik a felhozatalukban szereplő zöldségeket és gyümölcsöket.


Nyitvatartás

A vásárcsarnok épülete hétfőnként továbbra is zárva lesz. Kedden, csütörtökön és szombaton 6 és 15 óra, szerdán és pénteken 6 és 17 óra, vasárnap 6 és 11 óra között tart nyitva.

Kívül és belül is megújult a győriek kedvelt Vásárcsarnoka
Fotó: Marcali Gábor

A beruházás keretében a csarnok és a parkolólemez közötti területen megépült a kereskedők utcája is. Ez a ruha, iparcikk és szezonális termékek árusítására kijelölt terület díszburkolatot és tetőt kapott. A kereskedők utcájában harminc stand található. A korábban a vásárcsarnok melletti faházakban üzemelő büfék a vásárcsarnokba integrálódnak, így a nyolc vendéglátóegység ugyancsak a komfortot emeli.

A vásárcsarnok épülete közvetlen kapcsolatban áll a szomszédságában felépült parkolólemezzel. November 15-ét követően a vásárlók az első órában ingyenesen állhatnak meg a parkolóházban, ennek letelte után a díj óránként 200 forint.

Kapcsolódó Cikkek

 • Kupa vagy liga?

  Kupa vagy liga?

  Az Atomerőmű KSC Szekszárd jelezte az Európai Kosárlabda Szövetségnek, hogy a következő szezonban az Európa Kupa helyett az Euroligában szeretne indulni.

 • Mehetünk már szaunázni?

  Mehetünk már szaunázni?

  Az országszerte bevezetett enyhítéseknek köszönhetően sorra nyílnak a fürdők, beüzemelik a strandokon a termálmedencéket is és befűtötték a szaunákat.

 • A polgárőrség ma a modern hazafiság jelképe

  A polgárőrség ma a modern hazafiság jelképe

  A polgárőrség ma a modern hazafiságot jelképezi Magyarországon – mondta Nyitrai Zsolt kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott szombaton Felsőtárkányban, a regionális polgárőr-napon.