EUR: 352,69 Ft
CHF: 331,81 Ft
2020. július 12., vasárnap
Dalma, Izabella

Egyéb XVI.kerület

Visszatér az Utazó Múzeum

A Budaörsi Régészeti Múzeum „Utazó Múzeum” programja ismét a kerületünkbe látogatott. Ahogy azt már az érdeklődők megszokhatták, a gyerekeknek szóló játszóházban a történelem, a természettudományok és a művészetek varázslatos világába kalauzolják el a családokat. Legutóbb például a biológia és a kémia csodálatos rejtelmeivel ismerkedhettek meg a gyerekek.

Mi is az az utazó múzeum?
A budaörsi Régészeti Múzeum a kiállítótermek kötöttségéből kilépve szeretné megszólítani a gyerekeket. A szakemberek és önkéntes segítőik „kincsekkel” megtöltött nagy faládákkal és egy jurtával utaznak el a különböző helyszínekre, és igyekeznek minden kíváncsi kérdésre válaszolva, újszerű és kreatív múzeumpedagógiai foglalkozásokkal közelebb hozni a múlt világát a gyerekekhez. A tapasztalt múzeumpedagógusok játékos formában ismertetik meg a gyerekeket az éppen tanult korszak egy „másik arcával”. A tankönyvek száraz tényei mellett ezeken a foglalkozásokon jelmezek, használati tárgyak, saját kezűleg készített díszletek segítségével elevenítik meg a tudnivalókat.

 

Legyél te is régész
December 1-jén ismét a Kulturliget vendége lesz az Utazó Múzeum. Ezúttal különböző történelmi korokba „utazhatnak” el az érdeklődők. Lesz jelmezes történelmi játszóház, fegyversimogató,  régészsarok, kincskeresés és restaurálási feladat, kézműves-foglalkozás és korabeli társas és ügyességi játék.

 

Kapcsolódó Cikkek

  • Ezerrel pörög a nyár

    Ezerrel pörög a nyár

    A legtöbb kulturális központ és művelődési ház újranyitott és azon dolgozik gőzerővel, hogy minél hamarabb pótolhassa az elmaradt programokat és még színesebb kínálattal szolgálhassa ki a látogatókat.

  • Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Július 15-ig meghosszabbították a jelentkezést a Virágos Magyarország elnevezésű versenyre. Ebben az évben a megszokottól eltérően nem települések és önkormányzatok, hanem magánszemélyek pályázatait várják „Legvirágosabb balkon” és „Legvirágosabb előkert” kategóriákban.