2020. július 15., szerda
Henrik, Roland

Egyéb IX.kerület

Vízipók-csodapók a szomszédban

Elkészült az óriási tűzfalfestmény a szomszédos Józsefvárosban található, Leonardo utca 12–14. szám alatti házon, a képen a Vízipók-csodapók című rajzfilm karakterei elevenednek meg.

A  Színes Város Csoport összegzése szerint a gigantikus falfestmény két hónap alatt készült el 50 szín és 300 liter festék felhasználásával

A Színes Város Csoport összegzése szerint a gigantikus falfestmény két hónap alatt készült el, 50 szín és 300 liter festék felhasználásával. A 350 négyzetméteres tűzfalat előzetesen hőszigetelték, ezt követően került fel rá a népszerű rajzfilmsorozat karaktereit ábrázoló murális alkotás.


– Az egyik legjobb dolog a falfestésben, ahogy egy-egy projekt során beépülünk azoknak a lakóközösségeknek az életébe, amelyek nap mint nap látják a munkánkat – mondta az MTI-nek Flór Pétert, a csoport főtitkára.

A Színes Város Csoport hat különböző falfelületet újít meg és tesz színessé a kerületben. Először a Szaffi szereplőit festették a Szigony utca 10. szám alatti házra 600 négyzetméter nagyságban, majd a Vuk karakterei kerültek fel egy 800 négyzetméteres felületre, most pedig a Vízipók-csodapók készült el. Terveik között szerepel még a Macskafogó, valamint a Vuk folytatásának elkészítése.

Kapcsolódó Cikkek