EUR: 353,12 Ft
CHF: 332,13 Ft
2020. július 10., péntek
Amália

Sport

Wichmann 70. születésnapján lepte meg régi ellenfelét

Meglepetésvendéggel kedveskedtek az olimpiai bajnok Ivan Patzaichin 70. születésnapján. Egykori legnagyobb ellenfele, Wichmann Tamás köszöntötte a világ legsikeresebb kenusát.

Mintegy félezer vendég vett részt a nagyszabású születésnapi ünnepségen a bukaresti Fratelli Studios klubban. A négyszeres olimpiai bajnok Patzaichin nemzeti hős, szobra áll, divatmárkát neveztek el róla. Nem csoda, hogy sztárnak kijáró tisztelettel fogadták, és előbb azok videóüzenetét vetítették, akik nem tudtak eljönni a partira.


A filmes köszöntők sorát a kilencszeres világbajnok Wichmann Tamás üzenete zárta, akivel legendás vetélytársak voltak. A film közben az ünnepelt mögött felbukkant a meglepetésvendég, akinek bukaresti fellépését a Külgazdasági és Külügyminisztérium sportdiplomáciai főosztálya és a Bukaresti Magyar Intézet szervezte meg. Az egykori ellenfél könnyekig meghatódott, percekig ölelte barátját, majd megköszönte, hogy az „evezős sportok ikonikus alakja” eljött 70. születésnapjára. Wichmann Tamás a magyar nemzeti válogatott retró mezét ajándékozta, melyre jókívánságait írta románul.
– A mi múltunk 51 évvel ezelőtt kezdődött, és rengeteg az élmény, és az élmények aztán emlékké varázsolódtak, és az emlékek az évek során kötődéssé és barátsággá… Büszke vagyok, hogy a barátod lehetek – mondta Wichmann, aki súlyos betegsége ellenére utazott el barátjához.

A román sajtónak kiemelte: barátságuk is jelzi, hogy van közös dolga a két országnak, ezt igyekezett átadni az élmény-emlék-kötődés fogalmakkal. Wichmann egy dallal is kedveskedett: Louis Armstrong dalával a What A Wonderful Worlddel.

Kapcsolódó Cikkek