EUR: 353,52 Ft
CHF: 332,07 Ft
2020. július 07., kedd
Apollónia

Egyéb XV.kerület

Zenével emlékeznek Ady Endrére

Ady Endre a magyar irodalom egyik legnagyobb alakja, akire november 15-én a Makám együttessel emlékezhetnek azok, akik elmennek a Pestújhelyi Közösségi Házba.

A Makám együttes Ady verseket ad majd elő

Diósadi Ady Endre a XX. század egyik legjelentősebb magyar költője. A magyar politikai újságírás egyik legnagyobb alakja. A műveltségről, irodalomról írt cikkei a fejlődést és a haladást sürgették. Költészetének témái az emberi lét minden jelentős területét felölelték. Hazafi és forradalmár, példamutató magyar volt. A szerelemről vagy a szülőföldjéről írt versei éppoly lényeges kifejezései az emberi létnek, mint a szabadság, az egyenlőség, a hit vagy a mulandóság kérdéseiről írott költeményei. A Makám zenekar a költő halálának 100. évfordulója alkalmából összeállított esten a klasszikussá vált „nagy” versei – mint A föl-földobott kő, a Párisban járt az ősz, az Őrizem a szemed vagy az Adja meg az Isten – mellett rejtőző kincseket is bemutatva idézi meg Ady és korának szellemét a szó, az ének és a zene eszközeivel. A program 18 órakor kezdődik a Pestújhelyi Közösségi Házban.


Ady Endre

Az esten közreműködnek:
Magyar Bori (ének), Krulik Zoltán (ének és gitár), Kuczera Barbara (hegedű), Vázsony János (szaxofon), Barta István (basszusgitár), Varró Zoltán (ütőhangszerek)

Kapcsolódó Cikkek