2019. december 07., szombat
Ambrus

Egyéb XV.kerület

Zenével emlékeznek Ady Endrére

Ady Endre a magyar irodalom egyik legnagyobb alakja, akire november 15-én a Makám együttessel emlékezhetnek azok, akik elmennek a Pestújhelyi Közösségi Házba.

A Makám együttes Ady verseket ad majd elő

Diósadi Ady Endre a XX. század egyik legjelentősebb magyar költője. A magyar politikai újságírás egyik legnagyobb alakja. A műveltségről, irodalomról írt cikkei a fejlődést és a haladást sürgették. Költészetének témái az emberi lét minden jelentős területét felölelték. Hazafi és forradalmár, példamutató magyar volt. A szerelemről vagy a szülőföldjéről írt versei éppoly lényeges kifejezései az emberi létnek, mint a szabadság, az egyenlőség, a hit vagy a mulandóság kérdéseiről írott költeményei. A Makám zenekar a költő halálának 100. évfordulója alkalmából összeállított esten a klasszikussá vált „nagy” versei – mint A föl-földobott kő, a Párisban járt az ősz, az Őrizem a szemed vagy az Adja meg az Isten – mellett rejtőző kincseket is bemutatva idézi meg Ady és korának szellemét a szó, az ének és a zene eszközeivel. A program 18 órakor kezdődik a Pestújhelyi Közösségi Házban.


Ady Endre

Az esten közreműködnek:
Magyar Bori (ének), Krulik Zoltán (ének és gitár), Kuczera Barbara (hegedű), Vázsony János (szaxofon), Barta István (basszusgitár), Varró Zoltán (ütőhangszerek)

Kapcsolódó Cikkek

 • A tehetségeket díjazták

  A tehetségeket díjazták

  November 22-én a Babits Mihály Kulturális Központ rendezvénytermében adta át Ács Rezső polgármester az idei…

 • Hajrá, Kék Tigrisek!

  Hajrá, Kék Tigrisek!

  Jó hír a tatabányai kézilabda kedvelőinek: a hazai ligában elverték a Budakalászt a Kék Tigrisek, és közben meglett az EHF Kupa csoportkörének sorsolása is.

 • Országos jelentőségű a Giro

  A rajt- és célvárosok – Budapest, Győr, Székesfehérvár és Nagykanizsa -, illetve a fővárosi kerületek vezetőinek tartott prezentációt a jövőre Budapestről induló Giro d’Italiáról a GiroHungary2020 csapata.