EUR: 353,05 Ft
CHF: 332,23 Ft
2020. július 05., vasárnap
Emese, Sarolta

Egyéb Hódmezővásárhely

Zöldségből varázsoltak műalkotásokat

A Csúcsi Kertbarát Egyesület zöldségfaragó bemutatót szervezett. A Csúcsi Olvasókörben kifaragott zöldségdíszekre sokan kíváncsiak voltak, és a megjelentek legnagyobb örömükre ki is próbálhatták kézügyességüket.

A Csúcsi Kertbarát Egyesület minden évben tart egy kiállítást azokból a növényekből, amiket ők maguk termelnek meg. Ehhez kapcsolódott a mostani zöldségfaragás is. Galambos Kornélné D. Szabó Katalin közösségfejlesztő elmondta, hogy a cél az volt, hogy valami újat mutassanak a vásárhelyieknek.


Budai Edit, az egyesület elnöke kifejtette, hogy nagyon örülnek ennek a lehetőségnek, hiszen így a megszokottól kicsit eltérő programot is tudtak szervezni. Az egyesület tagjai sok mindenben részt szoktak venni, amivel a közösséget előre tudják mozdítani.

A zöldségszobrokat Hajdú Mihályné készítette el, aki saját bevallása szerint csak hobbiból farag. – Körülbelül 15-16 éve foglalkozom ezzel. Láttam egyszer egy profi zöldségfaragót, és az nagyon megtetszett. Megpróbálkoztam vele, hogy hátha én is meg tudom csinálni. Az első darabok borzalmasan néztek ki, de nem adtam fel, és mára már jobban megy – fogalmazott a „zöldségművész”, hozzátéve, hogy a gyerekek is jobban megeszik a zöldségeket, ha ilyen szépen tálalják nekik.

Hajdú Mihályné már tizenöt éve foglalkozik zöldségfaragással.

Kapcsolódó Cikkek