2020. július 02., csütörtök
Ottó

Aktuális

1300 rászoruló gyermek mehetett cirkuszba

Több mint ezer rászoruló gyermek Mikulás-napját tette feledhetetlenné a Mészáros-csoport. December 6-án mintegy 1300 gyermek nézhetett meg egy ünnepi cirkuszi előadást, és találkozhatott Joulupukkival, az igazi lappföldi Mikulással a cégcsoport jóvoltából a Fővárosi Nagycirkuszban.

A Mészáros-csoport első, széles körű jótékonysági akciójában arra helyezi a hangsúlyt, hogy rászoruló gyermekeknek ajándékozzon igazi élményt az ünnepi időszakban. Éppen ezért választotta a cégcsoport a MikulásGyárral való együttműködést, amelynek keretében a tárgyi adományokon túl olyan eseményeken tudja vendégül látni a gyerekeket, amelyek szebbé tehetik számukra az ünnepi időszakot.


A mintegy 1300 rászoruló gyermek Budapestről, Perkupáról, Szendrőládról, Szurdokpüspökiből, Tarnabodból, Zádorfalváról és Zsámbokról érkezett a Fővárosi Nagycirkuszba, hogy megnézzék a Hófödte álom című előadást, és személyesen is találkozhassanak Joulupukkival, a lappföldi Mikulással. 

– Nagyon fontosnak tartjuk, hogy az ünnepek közeledtével minden gyermek átélhessen feledhetetlen pillanatokat, különösen igaz ez a roma, a fogyatékossággal élő, a családdal ugyan, de mélyszegénységben élő vagy lakóotthonban lakó gyermekekre. A számukra összeállított programoknál a tárgyi ajándékok mellett a különleges élményekre is hangsúlyt helyeztünk – mondta el dr. Mészáros Beatrix, a Mészáros-csoport vezetője.

Nyíregyházán a cégcsoport melegétel-osztással, koncertekkel és kézműves-foglalkoztatóval várta a december 6-ai hétvégén a rászoruló családokat. Fellép többek között Farkasházi Réka, Pápai Joci, Oláh Gergő, Vastag Csaba, Tá-Ti-Ka és a Madách Musical. Budapesten pedig egy valódi, mesebeli kézműves Csokikuckó nyílik a látogatók számára december 13-án a Millenáris Parkban, az ingyenes korcsolyapálya mellett.

Kapcsolódó Cikkek