2019. december 10., kedd
Judit

Extra

22 millió forintért kelt el Karel Gott festménye

Hatalmas összegért kelt el az októberben elhunyt Karel Gott egyik festménye. A szombati prágai aukción a Mona Lisa-parafrázis című művet az egyik lelkes műgyűjtő 1,7 millió koronáért, azaz nagyjából  22 millió forintért vásárolta meg. A cseh énekes gyerekkora óta festett, eredetileg képzőművésznek készült, ám miután nem vették fel a prágai művészeti akadémiára másik szenvedélyét, az éneklést választotta hivatásául. A festés megmaradt hobbinak. Leonardo da Vinci Mona Lisájának továbbgondolt másolatát Gott 2001-ben készítette el.

Profimedia

Profimedia

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Robbie Williams a legsikeresebbek között

    Robbie Williams a legsikeresebbek között

    Robbie Williams utolérte Elvis Presley-t, mint a brit albumeladási lista történetének legsikeresebb szólóelőadója, miután a közelmúltban megjelent karácsonyi lemezének köszönhetően a 13.

  • Senkinek nem kellettek a 20 milliós Rambo-kések

    Senkinek nem kellettek a 20 milliós Rambo-kések

    Elárverezték Andy Vajna féltve őrzött kincseit. A bevétel kicsivel több mint 88 millió forint, melynek egy részét a filmmogul özvegye, Vajna Tímea jótkékonysági célra ajánotta fel. A szivarfüstös Bentley és a Munkácsy-kép kelt el a legdárgábban, de rengeteg tárgyat jóval a kikiáltási ár fölött vittek el.