2020. július 08., szerda
Ellák

Egyéb Veszprém

70 éve a felsőoktatás élvonalában

Ünnepi szenátusi üléssel ünnepelte megalapításának 70. évfordulóját a Pannon Egyetem csütörtökön.

– A 70 év kevésbé kerek évforduló, mint a háromnegyed évszázadot jelentő 75 esztendő, de történelmi felfogásban ennyi egy emberöltő, így alkalom adódik a számvetésre – kezdte ünnepi köszöntőjét Gelencsér András egyetemi rektor a bevonulások és a meghívott vendégek köszöntése után, majd felidézte az egyetem jogelődjének, a Veszprémi Vegyipari Egyetem alapításának körülményeit és sikeres évtizedeit. – A hagyományok tisztelete, a családias légkör és az egyetem szó infláció előtti jelentéséhez való ragaszkodás jellemzi ma az intézményt – summázta gondolatait.


A Pannon Egyetem hetven éve képes megállni a helyét és magas színvonalát – mutatott rá Gelencsér András rektor (fotó: Domján Attila)

Brányi Mária alpolgármester a városvezetés és az egyetem közötti kapcsolat fontosságáról beszélt, miközben kiemelte a Pannon Egyetem utóbbi években elért eredményeit. – Ilyenkor a laikusok is büszkék lehetnek az egyetemre, amely fontos szereplő a veszprémi társadalmi környezetben – mondta.

A jubileumi szenátusi ülésen az egyetem több alapító tagja is részt vett (fotó: Domján Attila)

A beszédek után további oklevelek adományozása következett. Professor emeritus címet kapott Vincent van Heuven, Méray László-díjat dr. Kristófné dr. Makó Éva egyetemi docens, TDK Oktatói Díjat dr. Kovács Gábor adjunktus és Polinszky-ösztöndíjat Czédli Diána anyagmérnök.

Kapcsolódó Cikkek