EUR: 353,05 Ft
CHF: 332,23 Ft
2020. július 05., vasárnap
Emese, Sarolta

Egyéb Veszprém

A Dózsavárosi Tanácstól érkezhet megoldási javaslat néhány közlekedési problémára

Múlt héten tartotta hagyományos év végi ülését a Dózsavárosi Tanács, ahol a közelgő közösségi programok mellett szóba kerültek a városrészt érintő legfontosabb problémák is.

Utóbbiakat azért is érdemes még novemberben megtárgyalni, mert az ekkor felmerült problémák orvoslását adott esetben be lehet tervezni a jövő évi önkormányzati költségvetésbe – mondta el Hegedűs Barbara alpolgármester, a városrész egyik önkormányzati képviselője.


Ami a nehézségeket illeti, régóta problémát jelent a dózsavárosi hajléktalanok helyzete: nemrégiben az iskola környékén történt olyan atrocitás, ami miatt a rendőrséget kellett értesíteni, de az elfoglalt padok is állandó bosszúságot jelentenek. A képviselők igyekeznek mindent megtenni annak érdekében, hogy mindkét fél érdekeit szem előtt tartva megfelelő megoldást találjanak, amiben a polgárőrség és a rendőrség támogatására is számítanak.

A városrész problémáira keresett megoldást a Dózsavárosi Tanács (fotó: Domján Attila)

Nem új a nap alatt a közlekedés problémája sem, ami gyakorlatilag az egész várost érinti: a kisebb utcákban hatalmas autómennyiség torlódik össze. A tanács ezzel kapcsolatban azt javasolja, hogy a Csatár és a Táncsics utca forgalmát osszák meg, ezzel csökkentve a kisebb utcákon megjelenő autók számát. Emellett kezdeni kell valamit a Táncsics utca és a Pápai út kereszteződésével is, hiszen csúcsidőben gyakorlatilag lehetetlen innen kihajtani – összegzett Halmay Gábor, a 11-es számú választókörzet októberben megválasztott új önkormányzati képviselője.


Optimizmusra ad ugyanakkor okot, hogy jövőre is folytatódnak az útfelújítások, aminek eredményeként megújul a Kistó utca, valamint az Avar utca mögötti elkerülőt is összekötik a felújítás alatt álló Pápai úttal, mindez pedig jelentősen megkönnyíti majd az itt élők mindennapjait.

Kapcsolódó Cikkek