EUR: 353,18 Ft
CHF: 327,90 Ft
2020. július 15., szerda
Henrik, Roland

Egyéb XXI.kerület

A karácsonyi ajándékok mellett egész évben támogatják a családokat

Az Ökumenikus Segélyszervezet Országos Segélyközpontja 300 doboznyi tartós élelmiszert indított útnak rászoruló többgyermekes családokhoz, gyermekeiket egyedül nevelő szülőkhöz, létminimum alatt élőkhöz, krízishelyzetbe került családokhoz. A karácsonyra való tekintettel a csomagokba a tartós élelmiszerek mellett olyan finomságok is kerültek, amelyeket a családok nem tudnak megengedni maguknak.

40 HÍVÁS A 1353-AS ADOMÁNYVONALRA = 1 ÜNNEPI ÉLELMISZERCSOMAG EGY CSALÁDNAK


A 1353-as adományvonal tárcsázásával hívásonként 250 forinttal bárki csatlakozhat az összefogáshoz. A hívásokból valódi segítség lesz, például egy élelmiszercsomag ára körülbelül 40 hívás az adományvonalra.

Tüzelőre és gyógyszerre

Évente több mint 40 ezer kérés érkezik az Ökumenikus Segélyszervezethez, amelynek szakemberei minden kérést megvizsgálnak, és próbálnak minél több kérés esetében akár tanácsadással, akár kézzelfogható módon segíteni. A hideg idő beálltával sokan kérnek tüzelőt és meleg ruházatot, illetve egy-egy nehéz időszak átvészelésére élelmiszerért is sokan fordulnak a segélyszervezethez. Sokan az említettek mellett többek között gyógyszerre, akadálymentesítésre, élhető lakáskörülmények kialakítására kérnek támogatást.

A segélyszervezet munkatársai az ajándékok házhoz szállítása mellett arról is gondoskodtak, hogy a rászoruló családokban élő gyerekek is kedveskedhessenek valamivel szüleiknek, barátaiknak, ezért mézeskalácssütést és kézműves-foglalkozást tartottak, amelyen Andor Éva és Barabás Éva segítségével a fiatalok is készíthettek apró meglepetéseket szeretteiknek.


Csatlakozzunk!

– A www.szeretetehseg.hu weboldalon a fordított adventi naptár segítségével.

– A 1353-as adományvonalon hívásonként, illetve SMS-enként 250 forinttal.

– Bankkártyával a www.segelyszervezet.hu oldalon, egyszerűen és biztonságosan.

– Átutalással és csekken a 11705008-20464565 bankszámlaszámra.

– Az Adventi Ünnep a Bazilikánál Adományponton.

– Az ország bármelyik Tesco áruházában 250 forintos adománykuponok vásárlásával.

– A nagyobb postákon kihelyezett gyűjtődobozokba dobott vagy csekken felajánlott adománnyal.

– Az Erkel Színház előtt az Opera által szervezett Diótörő Fesztivál keretében árusított forralt bor és más finomságok árával.

Kapcsolódó Cikkek